Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Comcast lånar designfras från Apple

Comcast refererar Apples produktdesign med en text på sin nya fjärrkontroll, men om de driver med eller inspireras av Cupertino är svårt att veta.

Apple är vida kända för sin produktdesign, och det understryks av den välbekanta frasen "Designed by Apple in California" som står att finna på både produkter som Iphone och Ipad, samt på tillbehör som laddare och fjärrkontroller.

Mediaföretaget Comcast däremot är inte primärt uppmärksammade för designen på sina produkter. Det hindrar dem dock inte från att låna en fras från Apple för att ge några av sina tillbehör lite extra strålglans, till exempel en fjärrkontroll. Detta uppmärksammades på Twitter av John Anthony:

Den nya fjärrkontrollen som Comcast säljer är signerad med "Designed by Comcast in Philadelphia", och använder även samma typsnitt som Apple brukar göra. På sin webshop beskriver Comcast kontrollen på följande sätt:

"Den här bakgrundsbelysta premium-fjärrkontrollen har en helt ny design som känns bra i din hand och lägger till ny funktionalitet som våra kunder har efterfrågat. Du kan nu lätt växla mellan ingångarna på din tv med "tv input"-knappen."

Trots det likartade uttryckssättet och typsnittet är det nog knappast någon risk att fjärrkontrollen från Comcast blandas ihop med Apples fjärrkontroll till Apple TV. Till exempel har den Comcast-designade produkten betydligt fler knappar.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.