Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung siktar på Apple Pay, köper Looppay

Samsung kan vara på gång med en Apple Pay-konkurrent. Den koreanska elektronikjätten köper mobilbetalningsföretaget Looppay.

Apple fortsätter sin satsning på mobilbetalningar och lägger ständigt till nya samarbetspartners till #Apple Pay. Men företaget är långt ifrån ensamma på området och nu ser Samsung ut att vara på väg att lansera en egen mobil plånbok.

Förra året rapporterades det om att Samsung samarbetade med företaget Looppay kring mobila betalningar, men nu tas samarbetet några steg längre då Samsung köper företaget. Enligt Samsung kommer köpet att "stärka företagets övergripande ansträngningar för att erbjuda användare sömlösa, säkra och pålitliga mobila plånboklösningar."

Looppay är enligt sin webbplats världens mest accepterade mobila plånbok och fungerar tack vare sin patenterade teknik "Magnetic Secure Transmission" redan vid över tio miljoner inköpsställen. Användare behöver köpa exempelvis ett skal med Looppay inbyggt och håller sedan skalet mot betalterminalen där man normalt drar sitt kort.

Samsung förväntas presentera sin nästa flaggskeppsmobil den 1 mars under ett pressevenemang i Barcelona och kanske får vi redan då höra mer om deras planer för mobila betalningar. Evenemanget är dagen före den stora mobilmässan Mobile World Congress drar i gång i samma stad. 99mac kommer att vara på plats för att fånga upp och rapportera om de senaste trenderna.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.