Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple bygger två datacenter i Europa

Apple investerar drygt 16 miljarder kronor i två nya datacenter i Europa, som ska förmedla tjänster som Imessage och App Store till företagets europeiska kunder.

Europa är Apples största marknad efter USA, och företaget planerar nu att bygga två stycken datacenter för att hantera trafiken från och till sina europeiska kunder. Enligt ett pressmeddelande kommer Apple att investera 1,7 miljarder euro i projekten, motsvarande drygt 16 miljarder kronor. Apples vd Tim Cook säger:

– Vi är tacksamma för Apples framgångar i Europa och stolta över att våra investeringar gynnar lokalbefolkningen på kontinenten. Den här stora investeringen är Apples hittills största projekt i Europa. Vi är entusiastiska över att vidga våra verksamhet, skapa hundratals nya jobb i området och skapa några av våra mest avancerade miljövänliga byggnader hittills.

De två nya anläggningarna ska hantera Apples internettjänster som Itunes Store, App Store, Kartor och Siri. Liksom andra datacenter som Apple byggt kommer dessa att drivas helt och hållet av förnyelsebara energikällor.

Den första av de två anläggninarna kommer att ligga på Irland, ett land där Apple sedan tidigare har en omfattande verksamhet. Centret ska uppföras utanför orten Athenry och ska smälta in i landskapet genom nyplantering av lokala träd. I samband med detta ska också en vandringsled byggas i området.

Det andra datacentret ska byggas i Danmark vid staden Viborg. Där kommer anläggningen att placeras nära en av landets största vindkraftsparker för att tillgodose sina energibehov. Värme från det nya datacentret ska också användas för att värma upp hus i närheten. Apples miljöchef Lisa Jackson säger:

– Tiden för att tackla klimathotet är nu. Vi är förväntansfulla över att driva utvecklingen av grön energi på Irland och i Danmark, och utveckla energisystem som drar fördel av ländernas stora vindresurser. Vårt miljöansvar är bra för planeten, bra för våra affärer och bra för den europeiska ekonomin.

Varje datacenter kommer att bli 166 000 kvadratmeter stort, och enligt planerna ska anläggningarna invigas under 2017.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.