Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

rykte

Apple gör öppna betaversioner av IOS

Apple sägs vara på gång att erbjuda öppna betaversioner av IOS för att kunna göra systemen mer stabila och komma åt buggar.

Apple uppges planera att utvidga sitt betaprogram Appleseed till att omfatta även det mobila operativsystemet IOS. Under programmet görs vissa betaversioner av systemet tillgängligt för vanliga användare, och inte bara till utvecklare.

I april förra året rapporterade 99mac att Apple skulle distribuera betaversioner av systemet OS X till vanliga användare, i syfte att få mer omfattande feedback om buggar. Under året lanserades därefter flera publika betaversioner av OS X Yosemite.

Den första IOS-betan som görs tillgänglig på detta sätt blir enligt 9to5mac IOS 8.3, som redan har släppts i två versioner till utvecklare. Enligt uppgift ska den tredje betaversionen bli tillgänglig i mitten av mars. Programmet ska begränsas till 100 000 användare.

Ska bli mer stabilt

Apple har också börjat distribuera betaversioner av IOS till sina butiksanställda, vilket 99mac skrev om i januari. Målet är att operativsystemen ska bli mer stabila när det är dags för en skarp lansering.

Apple uppges också snart lansera IOS 8.2, vilket alltså inte kommer att betatestas publikt. Det ska däremot det kommande IOS 9 göra, med en första betaversion i sommar under årets utvecklarkonferens WWDC.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.