Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

smart klocka

LG Watch Urbane LTE behöver ingen mobil

Nästa vecka kommer LG visa upp en ny smart klocka på Mobile World Congress i Barcelona. Användaren behöver ingen mobil för att kunna ringa eller skicka meddelanden från handleden.

Sydkoreanska LG förhandsvisar klockan LG Watch Urbane LTE som de kommer att visa upp nästa vecka i Barcelona på Mobile World Congress. Den påminner om en av deras tidigare modeller, men får bättre hårdvara.

Watch Urbane LTE är rund och har en 1,3-tumsskärm och innehåller en rad sensorer för att mäta bland annat puls. Klockan är enligt LG först i världen med LTE och NFC. Det gör det möjligt för användare att ta emot samtal och skicka meddelanden eller göra mobila betalningar direkt med klockan.

Det sitter tre knappar på sidan av klockan för att navigera runt i operativsystemet. Den understa knappen kan programmeras som en nödknapp. Genom att hålla knappen intryckt en stund rings ett förinställt telefonnummer och dessutom skickas platsdata. Urbane LTE kör inte Android Wear som LG använt till tidigare klockor eller WebOS, utan ett nytt egenutvecklat operativsystem.

Det kommer att gå bra att duscha med klockan som är IP67-certifierad. Den klarar enligt LG att ligga i en meters djupt vatten i 30 minuter. Klockan kommer med ett 700 mAh-batteri som ska ge långa tal- och användningstider. Pressmeddelandet säger att den klarar sig flera dagar i standby-läge.

Fler detaljer om Urbane LTE kommer troligen nästa vecka och 99mac kommer att vara på plats i Barcelona och rapportera.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.