Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Frågeställning: Skulle du switcha ifall Mac OS X kom till x86 och tvärtom?

[center]

[/center]

En person på Slashdot postade denna frågeställning:
Jag är ingen windows fantast och har aldrig varit en, men jag är en fantast av x86 arkitekturen.
Jag gillar verkligen Linux, men det är några saker som håller mig ifrån att switch fullt ut.
Jag gillar verkligen Mac OS X men jag vill inte betala $2000 för en dator som är ungefär lika snabb som en x86 dator för halva priset. Darwin, Mac OS X unix kärna, har blivit portad till x86 och Microsofts kommande operativsystem Longhorn. Longhorn verkar ogillas av alla förutom Microsoft. Om Apple släppte Mac OS X för att konkurrera med Longhorn, skulle du byta?

En vecka senare kom en annan frågeställning från en helt annan person:

Frågeställningen som var postad förra veckan: "Om Mac OS X kom till x86, skulle du switcha då?"
Om Mac OS X kommer till x86 varför skulle inte Windows kunna komma till PPC?
Windows/PPC skulle ju inte nödvändigtvis behöva köras på Apple hårdvara, eller iallafall inte exklusivt enbart på det. Jag är säker att deras vänner hos IBM och Motorola skulle glädjeligen förse kretsar till någon som ville göra datorer som kan köra detta operativsystemet.Microsoft kunde damma av lite kod från NT4/PPC, lägga till lite kod från Virtual PC för att få Windows/X86 kompatibilitet, Antagligen ha det körbart i skick på ungefär samma tid som det skulle ta för Apple att få Mac OS X körandes på vanlig Intel och AMD hårdvara. En fråga som tillkommer är hur skulle Intel&AMD reagera på om Microsoft gjorde detta?

Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.