Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft lanserar Lumia 640 och 640 XL

Microsoft vill inte ge sig i kampen om en framträdande plats på mobilmarknaden, och satsar på smarta mobiler till lågt pris, samt två storlekar.

#Mobile World Congress i Barcelona inleds idag, och Microsoft presenterar det senaste om sitt kommande operativsystem Windows 10 och visar upp två nya telefoner på en särskild presskonferens.

Lumia 640 är tänkt att erbjuda en fulländad Windows-upplevelse till ett attraktivt pris. Stephen Elop, chef över Microsofts Hem- och Underhållningsgrupp visar upp den nya telefonen och försäkrar att den är blå – inte guld eller vit. Dock ska mobiltelefonen erbjudas i många olika färger.

Den nya telefonen går att köpa med stöd för 3G eller i en annan modell med stöd för LTE. Det går också att välja ett alternativ för båda modellerna med plats för dubbla SIM-kort.

Lumia 640 har en bildskärm på 5 tum, men Microsoft lanserar också en större modell med en skärm på 5,7 tum kallad Lumia 640 XL. Denna större variant ska ha en längre batteritid och en bättre kamera på 13 megapixel. Lumia 640 XL är 9 millimeter tjock, vilket är något mer än Iphone 6 Plus som är 7,1 millimeter.

Microsoft hoppas på att locka många företag och privatpersoner med ett lågt pris på Lumia 640 och 640 XL. Grundpriset för Lumia 640 med 3G blir 139 euro, motsvarande ungefär 1 300 kronor, exklusive moms. LTE-varianten blir priset från 159 euro, cirka 1 500 kronor. Lumia XL börjar på 189 euro för 3G-modellen och 219 euro för den med LTE, motsvarande cirka 1 800 respektive 2 050 kronor.

Stephen Elop är mycket nöjd med priserna, och säger att det går att köpa tre stycken Lumia 640 för samma pris som en motsvarande telefon från en konkurrent.

Microsoft skickar också med en ett års prenumeration på Office 365 med båda telefoner, inklusive en extra licens för en dator eller surfplatta. Lumia 640 och Lumia 640 XL kommer att börja säljas internationellt i april. De kommer att levereras med Windows 8.1 men det ska gå att uppdatera gratis till Windows 10 när det lanseras senare under året.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.