Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Windows 10 sammanfogar Microsofts produkter

Microsoft vill finnas överallt, och storsatsar på sitt Windows 10 med universella appar och bättre synkronisering över molnet. Varje enhet Microsoft gör ska nu erbjuda en liknande upplevelse och funktionalitet.

Under en pressvisning på #Mobile World Congress i Barcelona visar Microsoft upp det senaste från sitt kommande operativsystem Windows 10. Många av funktionerna har tidigare visats, som den nya webbläsaren, men inte på en mobiltelefon.

Windows 10 ska binda samman alla Microsofts produkter och tjänster, med en enda plattform oavsett om det är på en mobiltelefon, surfplatta, dator eller Xbox One. En nyckel i detta är universella appar, som går att köra på alla typer av enheter. Microsoft visar upp kartor som exempel. Det går att söka efter en adress i Kartappen på en Surface, och sedan direkt fortsätta på en Lumia-telefon. Appen synkroniserar sökningen och favoriter mellan enheterna via molnet.

Detta gäller också Microsofts digitala assistent Cortana, som kommer ihåg användarens angivna intressen, påminnelser och annat mellan olika enheter. Apparna har ett inbördes liknande gränssnitt som anpassar sig beroende på vilken typ av enhet appen körs på.

Microsofts nya webbläsare kommer också att vara en universell app. För tillfället går webbläsaren bara under namnet Project Spartan, och ska ge Microsoft-användare en bättre surfupplevelse i framtiden. På en Lumia-telefon finns särskilda funktioner som fokuserar på läsande, så som en ny läslista med en läsvy som ska formatera texten på en webbsida för att göra den lättare att läsa. Det hela påminner mycket om den läsvy som finns i Safari, inklusive att det går att växla mellan ett mörkt och ett ljust läge.

Office-paketet i Windows 10 blir också universella appar, med fokus på delning av dokument och smidig redigering på alla typer av enheter. På en mobiltelefon finns flera funktioner som ska göra det enklare att redigera och arbeta med exempelvis Excel-dokument, så som ett markeringsverktyg som automatiskt hjälper till att markera tabeller och listor.

Andra nya funktioner i Office är en kontextbaserad sökfunktion, där det går att söka efter ord i ett dokument och se resultaten sorterade efter vilken kontext ordet används i. Hjälpfunktionen använder sig också av kontext för att underlätta vid en sökning. Exempelvis går det att söka efter "tabell", och Office lägger automatiskt till en sådan i dokumentet.

Hur appar kan kommunicera med varandra demonstreras också genom Surface Hub, som är en stor presentationsskärm med tryckkänslighet. Det går att visa presentationer på skärmen, men också rita direkt på den med hjälp av en särskild penna. Microsoft visar hur det går att strömma en presentation till Surface Hub från en Surface, och anteckna direkt på skärmen. Men det går också att rita direkt på Surface Hub och de ändringarna syns också direkt på Surface-enheten.

Windows 10 har fortfarande inte fått något exakt lanseringsdatum, men enligt Microsoft kommer en stadig ström av nyheter och information att presenteras under året. Nästa stora händelse blir konferensen Build som går av stapeln 29 april.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.