Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook: Apple Watch säljs utanför USA i april

Apples vd säger att den omtalade smarta klockan Apple Watch kommer att börja säljas också utanför USA under april månad.

Apples smarta klocka #Apple Watch ska börja säljas i USA i april. Exakt när är inte känt än, men Apple bjuder in till presskonferens nästa vecka. Flera andra tillverkare har redan släppt både en och flera modeller av smarta klockor, men ändå väntar hela branschen och en stor skara köpsugna konsumenter på vad Apple har kokat ihop i Cupertino.

Apple Watch visades upp för världen första gången i september förra året och efter det uppdaterades Apples webbsidor i olika länder med den lilla information som finns om klockan. 99mac noterade att lansering "tidigt 2015" bara skrevs ut i USA, medan Apple höll sig till "under 2015" i bland annat Sverige.

Men nu kommer goda nyheter. Under sitt senaste besök i Berlin avslöjar Tim Cook att klockan kommer att börja säljas också utanför USA redan i april, rapporterar 9to5mac. Uppgifterna kommer från anställda i Apples butik i Berlin och skulle betyda att Apple satsar på en mer aggressiv lansering av Apple Watch än när de först lanserade Iphone och Ipad. Vid tidigare produktlanseringar har Sverige ofta tillhört den andra vågen av länder som får tillgång till nya Apple-produkter.

På frågan om anställda kommer att få gratis klockor, som när Apple delade ut den första Iphone-modellen till sina anställda 2007, säger Tim Cook "du har gett mig något att tänka på, jag håller med dig, det vore fantastiskt, och jag tycker att alla borde använda våra produkter. Det är en bra poäng jag borde tänka vidare på, jag har några fler flygresor där jag kan fundera på det här."

Cook säger också att Apple Pay kommer att bli en global betaltjänst, det är inte bara för USA, men däremot kommer det att ta tid innan det blir så.

"Vi vill finnas i Europa i år, jag vet inte om vi kommer att lyckas, men jag tror det. Det är vårt mål att komma hit så snabbt som möjligt."

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.