Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Visa: "Apple Pay till Europa mycket snart"

Visa demonstrerar hur deras tokenbaserade system fungerar tillsammans med Apple Pay, och avslöjar när europeiska kunder kan betala med sin Iphone.

#Mobile World Congress i Barcelona är mobila betalningar ett hett ämne. Samsung har under mässan presenterat egna systemet Samsung Pay för att konkurrera med #Apple Pay samt Google Wallet, och betalningar med mobiltelefon tros öka explosionsartat under 2015.

Kortföretaget Visa är på plats i Barcelona och håller ett seminarium om hur deras nya tokenbaserade betalsystem kommer att fungera tillsammans med Apple Pay. Prasanna Laxminarayanan arbetar med global produktutveckling på Visa och demonstrerar hur enkelt det är för en användare att registrera sitt eget betalkort i en Iphone.

Med telefonens kamera går det att scanna in kortets siffror direkt in i appen Passbook. Beroende på vilken bank som utfärdat kortet måste kunden sedan verifiera åtgärden via någon av de kontaktuppgifter banken har. Oftast går det smidigast via ett sms med en engångskod till telefonen ifråga, vilken skrivs in för att godkänna kopplingen.

Tack vare det tokenbaserade systemet som används skickas inga kortuppgifter synligt, utan istället genereras ett unikt nummer som är kopplat till enheten. Om samma kort läggs in i två telefoner får det alltså två olika kontrollnummer.

"Jag betalar bara 1 eurocent, för det här är kopplat till mitt riktiga konto" , skämtar Laxminarayanan när han gör en provbetalning genom att knacka telefonen lätt mot en betalterminal och bekräfta med Touch ID. Han understryker också att även om Apple Pay används så görs själva betalningen genom Visa.

"Vårt tokenbaserade system aktiveras i april, och Apple jobbar hårt på sitt håll för att ta Apple Pay till nya marknader. De kommer att köra igång i Europa mycket snart, definitivt under det här året."

Sist men inte minst, till 99mac säger Prasanna Laxminarayanan att Visa står redo för Apple Pay i Europa och att tjänsten kommer att dyka upp mycket snart. Förhoppningsvis innebär detta att även Sverige står på tur.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.