Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

MWC 2015

Pebble avtäcker påkostade Time Steel

Kort efter lanseringen av Pebble Time slår Pebble till igen med en riktig överraskning här i Barcelona. I år lanseras inte bara en utan två nya modeller av smarta klockor.

Pebble slog nyligen nya rekord på Kickstarter där de samlade in pengar till sin nya klocka Pebble Time, men det visar sig inte vara allt som företaget jobbar på. Eric Migicovsky, företagets vd, är på plats i Barcelona för #Mobile World Congress och avtäcker Pebble Time Steel, en mer stilren och sober version av Time.

Den första versionen av Pebble Steel lanserades under mitten av 2014 som en mer sofistikerad version av Pebble. Pebble Time Steel fortsätter på samma bana, men får likt nyligen lanserade Time en e-paperskärm i färg och inbyggd mikrofon. Klockan är dessutom vattentålig.

Pebble Steel Time är tillverkad av mer exklusiva material än sportigare Pebble Time och kommer i tre utföranden – silver, svart och guld. Hela klockan är gjord av stål och skärmen skyddas av Gorilla Glass. Nykomlingen är endast en millimeter tjockare än Pebble Time och säljs med två armband, ett i läder och ett av stål.

Medan Apple sagt att deras smarta klocka kommer att behöva laddas varje natt skryter Pebble med att deras nya modeller klarar sig i upp till tio dagar på en laddning. Likt Apple Watch har Pebble Time och Time Steel snabblås på armbanden, men klockan har också en tillbehörsport på undersidans som armbanden automatiskt ansluts till vilket enligt Eric Migicovsky erbjuder unika möjligheter.

– För att lägga till exempelvis en pulsmätare eller GPS direkt i en smartklocka måste du kompromissa en hel del med både design och batteritid. Dessutom är det troligt att den sensor du använder i dag är utdaterad inom ett år. Vi skapar en öppen plattform som gör det möjligt för alla som vill att bygga smarta armband för Pebble-klockor. Tänk dig till exempel ett armband med inbyggd GPS eller pulsmätare, som förvandlar Pebble Time till ett fantastiskt träningshjälpmedel, eller ett armband med inbyggd sensor för luftföroreningar som håller koll på din närmiljö, eller varför inte helt enkelt ett extra batteri direkt i armbandet. Vi är väldigt förväntansfulla inför vad utvecklarna kommer skapa, möjligheterna är i princip oändliga.

Pebble Time Steel har något längre leveranstid än Pebble Time och börjar levereras under juli månad i år. Exklusivt för Kickstarter kostar den 250 dollar, motsvarande cirka 2 000 kronor. Ordinarie pris i butik kommer att vara 299 dollar, motsvarande omkring 2 500 kronor exklusive moms. Vad den kommer att kosta i Sverige kommer att meddelas när säljstarten närmar sig.

Kickstarter-kampanjen pågår fram till och med den 27 mars och alla som redan reserverat en Pebble Time får chansen att uppdatera sin order med bihållen köplats om de istället vill ha den nya modellen Pebble Time Steel.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.