Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

D-Link utökar Mydlink Home-serien med fler produkter

D-Link fortsätter att satsa på det smarta hemmet och utökar sitt utbud av produkter med nya sensorer och en smart hub.

Det smarta hemmet är en av flera trender som syns tydligt i Barcelona. 99mac har tidigare testat några av produkterna ur D-Links Mydlink Home-serie och under #Mobile World Congress utökar företaget utbudet med ytterligare produkter.

De första produkterna i serien Mydlink Home använder Wifi för att kommunicera, men nu släpper D-Link produkter som istället använder Z-Wave. Det är ett system för trådlös styrning och övervakning som är utvecklat för att vara energisnålt och ha snabba responstider.

För att kunna använda produkterna hemma behövs Mydlink Connected Home Hub som ansluts till det existerande hemmanätverket och som sedan sköter alla andra Mydlink Home-prylarna via Wifi eller Z-Wave. Fortfarande används Mydlink Home-appen för IOS eller Android för att styra systemet.

D-Link visar också upp en serie nya sensorer som kan komplettera det smarta hemmet. Det finns nu sensorer som kan placeras vid dörrar och fönster för att hålla koll på om de exempelvis är öppna eller stängda. Det finns en ny rörelsesensor, en rökdetektor och en vattensensor. Slutligen lanserar D-Link också en siren som kan skrämma bort eventuella inbrottstjuvar. Alla de nya produkterna börjar säljas under juni månad i år.

Mer om de nya produkterna

Z-Wave sensor för dörr/fönster (DCH-Z110): känner av när dörrar eller fönster öppnas och kan skicka notiser till användarens mobiltelefon. Sensorerna är batteridrivna för mer flexibel placering. Batterierna räcker i upp till tre år. Det finns en inbyggd temperatur- och ljusmätare som ger mer information till användaren som exempelvis kan styra sina lampor när en viss dörr öppnas via regler i Mydlink-appen.
Rekommenderat pris: 49,99 euro, motsvarande cirka 460 kronor.

Z-Wave Rörelsesensor (DCH-Z120): skickar notiser till en mobiltelefon när rörelse upptäcks. Sensorn är batteridriven och klarar sig i upp till tre år. Produkten har också temperatur- och ljusmätare inbyggt.
Rekommenderat pris: 49,99 euro, motsvarande cirka 460 kronor.

Z-Wave Rökdetektor (DCH-Z310): en batteridriven rökdetektor med inbyggt alarm och självtestknapp. Lätt att installera och placera tack vare batteritiden på upp till tre år.
Rekommenderat pris: 59,99 euro, motsvarande cirka 550 kronor.

Wifi Vattensensor (DCH-S160): koppas till ett eluttag och ansluts till hemmanätverket direkt eller via D-Links Connected Home Hub. Sensorn känner av vatten och skickar notiser till en mobiltelefon för att varna användaren om vattenläckor. Placeras vid exempelvis diskmaskin, tvättmaskin eller akvarium. Vattenläckage kan upptäckas längs hela kabeln som kan förlängas på ett enkelt sätt om det behövs.
Rekommenderat pris: 69,99 euro, motsvarande cirka 640 kronor.

Wifi Siren (DCH-S220): den här sensorn kan exempelvis försöka skrämma bort eventuella inbrottstjuvar. Användare kan via appen ställa in upp till sex olika ljud för olika händelser och ställa in volym och annat via appen.
Rekommenderat pris: 59,99 euro, motsvarande cirka 550 kronor.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.