Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

8 GB lagring i Apple Watch

Apple bekräftar nu att alla Apple Watch-modeller har samma lagringskapacitet och berättar hur mycket bilder och musik som kan lagras lokalt.

Apple bekräftar nu att alla #Apple Watch-modeller kommer att få samma lagringsutrymme, nämligen åtta gigabyte. Det ska räcka till operativsystemet, appar, cache-filer och till användarens musik- och bildfiler, rapporterar 9to5mac.

Det finns vissa begränsningar i hur utrymmet kan användas. Användare kan lagra upp till två gigabyte musik i enheten och upp till 75 megabyte bilder i Bilder-appen. De lokalt lagrade filerna går att nå eller spelas utan att användarens Iphone finns i närheten vilket betyder att användaren kan lyssna på musik under joggingrundan utan att ha med sig telefonen.

Två gigabyte musik motsvarar ungefär 200 låtar beroende på kvalitet, vilket kan tyckas lite för flitiga musiklyssnare. Som spellista under träningspass borde det däremot räcka och resten av musikbiblioteket i telefonen nås via Bluetooth när enheterna är i närheten av varandra.

När det gäller bilder låter 75 megabyte snålt, men klockan kommer automatiskt att förminska bilder och optimera dem för klockans skärm så att de tar upp mindre utrymme än i telefonen eller surfplattan. 9to5mac uppskattar att det kan gå in ett 100-tal bilder i klockan innan gränsen är nådd.

Resterande utrymme i klockan kommer att användas av operativsystemet, de inbyggda apparna och exempelvis inställningsfiler och cache-filer. Framöver kommer användaren också att kunna ladda ned nya appar till klockan via appen Apple Watch som släpptes till IOS i och med version 8.2.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.