Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Launcher tillbaka i App Store

Apple tänker om och släpper tillbaka notiscenterappen Launcher i App Store efter att ha kastat ut den förra året.

Med #IOS 8 införde #Apple widgets till notiscentret med tanken att ge användare en snabb överblick av data från appar utan att behöva öppna dem. I början rådde det förvirring kring vad utvecklare fick och inte fick göra med widgets. Flera utvecklare fick appar godkända bara för att senare få höra att de bröt mot reglerna.

I september förra årets släpptes appen Launcher som gör det möjligt för användare att skapa genvägar till appar och exempelvis kontakter för snabb åtkomst i Notiscenter. Ett smidigt sätt att snabbt ringa en viss kontakt eller få fram vägbeskrivningen hem. Men samma månad tog Apple bort appen med hänvisningen till att widgets inte får användas på det sättet.

Nu sex månader senare tycks Apple ha mjukat upp reglerna och Launcher gör åter entré i #App Store med samma funktionalitet som när den togs bort.

Användare kan göra genvägar till andra appar, både Apples egna och appar från andra utvecklare, och de syns som ikoner i Notiscenter. Användare kan använda dem för att hoppa direkt till de tillhörande apparna utan att först behöva gå till hemskärmen och leta upp rätt app.

Appen är gratis, men erbjuder en Pro-version som köp inuti appen för 39 kronor (just nu prisänkt med 20 procent). Pro-användare kan bland annat ha fler genvägar och ändra storleken på dem.

Exempel på funktioner

  • Ring, skicka meddelande, mejla och använd Facetime med kontakter

  • Få vägbeskrivning hem eller hitta närliggande restauranger

  • Nå dina favoritwebbsidor snabbt

  • Ladda en specifik sida i Facebook eller skicka en tweet

Namn
Launcher with Notification Center Widget
Plattform
IOS
Utvecklare
Cromulent Labs, Inc
Version
1.1
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Förenklad kinesiska, engelska, japanska, koreanska
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.