Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Pebble investerar i smarta armband

Snart kommer nya smarta klockor från Pebble. Nu berättar företaget att de kommer att investera pengar för att få fram smarta armband till klockorna.

Till sommaren kommer #Pebbles nya smarta klocka Pebble Time och lite senare Pebble Time Steel. Klockorna har en tillbehörsport på baksidan som kan användas för att tillverka smarta armband med exempelvis inbyggda sensorer som utökar klockornas funktionalitet.

Pebble själva har inga planer på att ta fram smarta armband till sina klockor, men berättar nu att de kommer att investera en miljon dollar i projekt som syftar till att utveckla armband till klockorna. Pebbles framgångar kommer från finansieringssajten Kickstarter och det är på den typen av sajter som företaget kommer att spendera pengarna.

"Samla ett team, bygg en prototyp och lägg upp ditt projekt på en finansieringssajt. Vårt team kommer hjläpa dig få liv i dina idéer."

Utvecklare som har en idé till ett smart armband åt Pebble kan höra av sig till företaget via Twitter eller e-post för att berätta om sitt projekt och meddela att det finns. Pebble kommer att välja ut de bästa projekten och fördela pengarna mellan dem.

På sin Kickstarter-sida för Pebble Time-klockorna listar företaget redan några projekt som fångat deras intresse. Ett projekt från Spark.io syftar till att få Pebble att på egen hand ansluta till mobilnätet så att användare exempelvis kan springa utan att ha mobilen med sig. Pebble listar också ett projekt från Seeed Studio som går ut på att göra ett fäste till klockorna åt deras Xadow-moduler som bland annat innehåller GPS, NFC eller pulsmätare.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.