snabbtest

800 anledningar att testa Filters för Iphone

Filters för Iphone är billig app smockfull av snygga filter och justeringar till dina fotografier. 99mac testar.

Det råder ingen brist på appar för att redigera alla bilder man tar med mobilen. Något som blivit väldigt populärt i och med tjänster som Instagram är att justera sina bilder med hjälp av olika filter. Nu finns en ny app smockfull av just filter och texturer som för ovanlighetens skulle är både billig och helt fri från köp inuti appen.

Mike Rundle heter utvecklaren bakom appen Filters för Iphone som dök upp i #App Store under onsdagen efter 18 månaders arbete med att få den färdig. Appen bjuder på 800 filter och effekter för endast 9 kronor vilket gjorde det till ett lätt beslut att testa den. Så här beskriver Rundle appen:

"Du tar inte bilder med Filters. Du förvandlar dem. Filters har över 800 sätt att justera dina bilder inklusive fullt justerbara autentiska gamla filmeffekter, handmålade texturer, livfulla färgade överläggningar, speciella multieffekt-justeringar (Shine, Luna, Color Boost, Intimidate och Smart fade) och dessutom standardverktyg för bildjusteringar så som ljusstyrka, kontrast, färgtemperatur, exponering och mer. Allt ingår, det finns inget extra att köpa till."

Kom igång direkt

Först och främst har Filters ett snyggt och överskådligt gränssnitt som är inbjudande hela vägen från ikonen på hemskärmen och in i menyerna. Efter en kort genomgång av vad man kan göra med appen hamnar man med en förladdad bild som följer med appen och kan direkt börja experimentera med alla filter och effekter. Det är riktigt fiffigt gjort, kreativiteten börjar flöda utan att hindras av en tom yta som man först måste leta upp en bild till.

I överkant finns några grå ikoner för att hämta in bilder, ångra sina redigeringar eller dela bilden när man känner sig färdig. Det är i nederkant som det roliga finns och det illustreras med färgkodade ikoner.

Den blå ikonen leder till filter, den gröna visar texturer/överläggningar, den gula ger redigeringsverktyg och sist men inte minst finns en rosa stjärna där man kan spara sina favoriter. Eftersom det finns 500 filter och 300 texturer att välja bland kommer nog favoritknappen väl till pass för att snabbt hitta tillbaka till godbitarna i appen.

Arbetsflödet är enkelt, du laddar in en bild i Filters och börjar redigera den. När du är nöjd sparar du den till kamerarullen eller delar den till exempelvis Instagram. Appen sparar inga bilder på egen hand och har inga egna mappar att hålla ordning på.

Genom att välja ett filter dyker det upp ett reglage för att välja hur intenstivt filtret ska påverka bilden. Det går att dra i det tills man är nöjd och sedan antingen välja applicera eller avbryt för att gå tillbaka och välja något annat. För att förhandsvisa hur det blir måste man släppa reglaget. Genom att hålla fingret nere på bilden får man se hur den såg ut innan effekten läggs på och genom att släppa ser man bilden med effekten.

Väl värd pengarna

Det finns mycket att upptäcka med Filters för den som gillar att leka med sina bilder och för nio kronor är det här rena rama fyndet som dessutom lovar att bli ännu bättre i framtiden. Mike Rundle berättar att framtida uppdateringar bland annat kommer att bjuda på landskapsläge, realtidsjusteringar av bilderna och fler inställningar för förhandsvisningar. Det vi ser fram emot mest är den utlovade funktionen som kommer göra det möjligt att använda appen direkt från Bilder via IOS 8-funktionen tillägg.

Namn
Filters for Iphone
Plattform
IOS
Utvecklare
Mike Rundle
Version
1.0
Pris
9,00 kronor
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Hösten är på intåg och alldeles lagom till det så lanserade Philips Hue en rad nya produkter som vi har tittat närmare på.

Med iOS 15 fick vi funktionen att kunna kopiera text från bilder och här är en liten guide till hur man aktiverar det.

Prisa gudarna iPhone 13 är äntligen här och i denna veckas avsnitt kommer vi lägga allt tid på att prata om de nya telefonerna.

Bevisligen tror inte Apple på otursnummer för nu är iPhone 13-serien äntligen här och nu skall vi ta en närmare titt på de två telefonerna i Pro-serien.

Fitbit har lanserat sitt senaste aktivitetsarmband Charge 5 och den är fullmatad med sensorer och sätt att mäta sina hälsovärden.

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.