Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Adobe släpper ny layout-app för Ipad

Adobe fortsätter att utöka sitt sortiment av appar anpassade för mobila plattformar. Comp CC ska göra det enkelt att jobba med layout på Ipad.

Adobe fortsätter att satsa på den mobila världen. Den nya appen Comp CC för Ipad ska gör det enkelt att arbeta med layout och design från surfplattan, och via Creative Cloud fortsätta arbetet framför datorn med Photoshop, Illustrator eller Indesign.

Comp CC använder fingergester för att enkelt skapa geometriska figurer. Det går till exempel att rita en rund figur med fingret, vilken appen sedan gör om till en perfekt cirkel. Appen är också kompatibel med Adobes övriga mobilappar Shape CC och Color CC.

Jes Schyum är nordisk kommunikationschef på Adobe, och säger angående den nya appen:

– En Ipad skapar stora möjligheter för att arbeta i farten, men det blir bara meningsfullt om användarna löpande kan synkronisera med sin Mac eller pc och i desktop-miljö finputsa. Med Comp CC har vi gjort designprocessen mycket smidigare så att den passar till den moderna designerns vardag.

Comp CC är gratis, och gjord för att fungera tillsammans med molntjänsten Creative Cloud. Adobe erbjuder en gratisversion av molntjänsten där 2 gigabyte lagring ingår för att lagra dokument och synkronisera. Den som behöver mer utrymme kan köpa till 20 gigabyte för 15 kronor i månaden.

Namn
Adobe Comp CC
Plattform
IOS
Utvecklare
Adobe Systems, Inc.
Version
1.0.0
Pris
Krav
Kräver IOS 7.1 eller senare. Kompatibel med Ipad.
Språk
Svenska, danska, engelska, finska, franska, italienska, nederländska, norska, bokmål, polska, portugisiska, ryska, spanska, turkiska, tyska
Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.