Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Crystal Quest vill komma tillbaka

Försök att finansiera en ny version av Crystal Quest via Kickstarter misslyckades, men hjärnan bakom projektet ger inte upp.

1987 släpptes Macintosh II, som var den första Mac-datorn med färgskärm. Samma år kom spelet Crystal Quest som var ett av de första Mac-spelen i färg. Det utvecklades av Patrick Buckland för studion Casady & Greene, som senare skulle skapa musikspelaren Soundjam MP, vilket i sin tur utgjorde grunden för Apples Itunes.

Crystal Quest hade en för den tiden unik kontrollmekanism där musen användes för att styra den lilla cirkelformade "protagonisten" över skärmen för att skjuta på fiender och samla upp de kristaller titeln syftar på. Spelet var också ett av de första som lät spelare skapa egna banor med hjälp av medföljande verktyg.

Crystal Quest väcker tveklöst varma minnen hos många Mac-ägare som hängt med sedan åttio- och nittiotalet. En av dessa är John Ardussi, som nyligen drog igång ett projekt på Kickstarter för att skapa en uppdaterad version av spelet för moderna plattformar. Med sig hade han Patrick Bucklands välsignelse.

Kickstarter-projektet blev dock ingen framgång, och endast drygt 38 000 kronor samlades in av begärda 259 000 kronor (eller 30 000 dollar). Ardussi låter sig dock inte nedslås, och meddelar via Kickstarter att spelet fortfarande ska bli av, om än några månader senare än planerat.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.