Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple släpper OS X Yosemite 10.10.3

Apple släpper en uppdatering till Mac-operativsystemet OS X Yosemite, och i version 10.10.3 finns många nya funktioner och förbättringar, samt en helt ny app.

Som 99mac tidigare idag rapporterade har Apple idag gjort version 10.10.3 av operativsystemet OS X Yosemite tillgängligt för nedladdning. Uppdateringen bjuder framförallt på den nya fotoappen Bilder, som ersätter de båda tidigare apparna Iphoto och Aperture.

Appen #Bilder går att använda med fotobiblioteket lagrat lokalt på datorn, men är byggt för att fungera smidigt med Icloud-bildbibliotek som håller alla bilder och videor lagrade i molnet. Bildbiblioteket i Icloud går att komma åt från alla användarens enheter, både Mac, Iphone och Ipad. Ändringar som görs på en enhet synkroniseras också över till de andra.

OS X 10.10.3 bjuder också på några fler nyheter, som exempelvis Apples nya utbud av emoji-symboler. Emoji-tangentbordet är nu uppdaterat med version 7 av Unicode-standarden med 300 nya symboler, bland annat symboler för Apple Watch och flera nya flaggor. Dessutom har en större etnisk mångfald införts på figurerna, med möjlighet att anpassa hudfärgen. Det går nu också att skrolla mellan de många symbolerna på ett enklare sätt.

Uppdateringen innehåller också API för Apples nya Force Touch-styrplatta som låter tredjepartsutvecklare bygga in stöd för den i sina appar. Därtill finns nu också inbyggt stöd för Googles tvåstegsverifiering, och de väntade förbättringarna i stabilitet och säkerhet. Exempelvis uppges wifi-anslutningen vara förbättrad, något som många användare rapporterat problem med på tidigare versioner av OS X Yosemite.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
34 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.