Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Watch sålde slut på bara några timmar

Intresset för Apple Watch var stort när Apple började ta emot förhandsbeställningar under fredagen, och på bara några timmar var alla modeller slutsålda.

I fredags började Apple ta emot förhandsbeställningar för den smarta klockan Apple Watch som börjar säljas den 24 april i nio länder. Efter bara sex timmar var samtliga modeller utsålda, och leveransdatum för nya beställningar anges för tillfället vara i juni.

Det är inte känt hur stor tillgången på Apple Watch är i början, men analysföretaget Slice har beräknat hur många amerikaner som beställde klockor under den första dagen. Enligt Slice beställde 957 000 amerikaner Apples nya klocka under fredagen.

Siffrorna är baserade på data från över 2 miljoner nätkunder. Resultatet visar också att varje Apple Watch-kund i genomsnitt beställde 1,3 klockor.

Som väntat var det den billigare Apple Watch Sport som var den populäraste modellen. 62 procent av de som förbeställde valde någon av Sport-klockorna. De allra flesta valde också en klocka med den större bildskärmen – hela 71 procent ville ha en skärm på 42 millimeter istället för den mindre på 38 millimeter.

Den mest populära färgen var den rymdgrå klockan, som stod för 40 procent av förhandsbeställningarna. Därefter kommer Apple Watch i rostfritt stål med 34 procent, följt av utgåvorna i silverfärgat aluminium med 23 procent.

Tim Cook nöjd

Apples vd Tim Cook besökte en Apple-butik i Palo Alto under fredagen där han träffade och pratade med kunder. Cook säger till CNBC att antalet förhandsbeställningar av Apple Watch varit fantastiskt:

"Det har varit otroligt. Den här morgonen har jag fått rapporter från hela världen, från Japan till Australien till Kina till Tyskland till Frankrike till Storbritannien till Kanada, och nu USA. Det är extraordinärt. Kunderna ger oss jättebra respons och beställningarna är fantastiska."

Tim Cook avslöjade också att han själv bär en specialdesignad version av Apple Watch. Det är en modell i rostfritt stål men med en röd digital krona, något som vanligtvis bara finns på vissa av guldklockorna. Oftast använder Cook ett vitt sportarmband, men har en uppsättning i olika varianter att byta mellan.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.