Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tidal lovar enkel flytt av spellistor

För att locka användare erbuder den strömmande musiktjänsten Tidal enkel flytt av spellistor från andra tjänster.

Nyligen nylanserades #Tidal, och under ledning av artisten Jay Z hoppas tjänsten kunna locka användare från konkurrenter som #Spotify, #Deezer och andra.

För att underlätta för potentiella kunder erbjuder Tidal nu enkel förflyttning av spellistor från en gammal tjänst till Tidal. Detta sker genom ett samarbete med Soundiiz, som låter användare konvertera spellistor från tjänster som Deezer, Grooveshark, Youtube, Last.fm, Qobuz, Soundcloud, Rdio, Spotify, Napster och Xbox Music.

Säger upp personal i Sverige

Försöken att skaffa fler kunder är en viktig del för Tidal under Jay Z, och med det arbetet följer en hel del strukturella förändringar. Efter att Jay Z:s bolag Projekt Panther köpt större delen av svensk-norska Aspiro har hela styrelsen bytts ut. Nu rapporterar Breakit att större delen av Aspiros anställda i Sverige, Norge och Danmark sägs upp. Kvar blir bara ett fåtal tjänster på kontoret i Stockholm.

En av de som får gå är Aspiros vd Andy Chen, som nu ersätts av norrmannen Peter Tonstad vilken blir tillförordnad vd. Tonstad säger:

”Vi rationaliserar verksamheten och fokuserar om våra resurser för att säkerställa att vår plattform fortsätter att växa”.

Tidal kostar 99 kronor i månaden för ett normalt abonnemang och 199 kronor för ett Hifi-abonnemang som erbjuder musikfiler i högre kvalitet.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.