Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple fortsätter att slå rekord

Apple fortsätter att prestera, och uppvisar nya rekordsiffror för kvartalet, samtidigt som Tim Cook berättar när Apple Watch kommer till fler länder.

Apple presenterar siffror för sitt andra kvartal 2015, och delger nya rekord. Företaget har under januari, februari och mars genererat intäkter på 58 miljarder dollar, motsvarande 498,8 miljarder kronor. Detta är bättre än något tidigare mars-kvartal.

– Vi har mycket goda nyheter att presentera ikväll , säger Tim Cook under rapportens början. Apples ledare understryker bland annat ett rekordkvartal för App Store. Apples digitala butik har haft en årlig tillväxt på 29 procent.

Den stora vinstdrivaren fortsätter dock att vara Iphone, som haft en fortsatt stark efterfrågan under kvartalet. Enligt Cook har en högre andel kunder bytt till Iphone under detta kvartal än tidigare. Tim Cook säger:

"Vår beräkning är att ungefär 20 procent av våra befintliga användare har uppdaterat till en Iphone 6 eller 6 Plus. Den siffran antyder att det finns mycket marginal att växa, och samtidigt vill vi naturligtvis locka över så många nya användare som möjligt. Det ser väldigt bra ut just nu."

En annan kategori som vuxit är Mac, där Apple sålt 4,5 miljoner enheter under perionden. Apple fortsätter därmed att gå emot trenden för den övriga hemdatorbranschen, där efterfrågan sjunker.

Ipad är liksom förra kvartalet en av få skönhetsfläckar i rapporten. Apple har sålt 12,6 miljoner Ipad-enheter under kvartalet, vilket är en rejäl sänkning jämfört med 16,3 miljoner motsvarande period förra året.

Apple gav följande riktlinjer för Q3 2015:

  • Intäkter på mellan 46 och 48 miljarder dollar.

  • Bruttomarginal på mellan 38,5 och 39,5 procent.

  • Rörelsekostnader på mellan 5,65 och 5,75 miljarder dollar.

  • Övriga inkomster/utgifter på 350 miljoner dollar.

  • Skattesats på 26,3 procent.

Fler saker som framkom under rapporten:

  • Apple tillkännager också att de kommer att utöka sitt program för aktieåterköp. I ett pressmeddelande säger Apple att de räknar med att spendera över 200 miljarder dollar i programmet fram till slutet av maj 2017.

  • Tim Cook säger att han är väldigt nöjd med den inledande responsen på Apple Watch som lanserades i fredags, och säger att klockan kommer till fler länder i slutet av juni.

  • Tim Cook frågades också om hur Ipad presterar, och han säger att enligt deras beräkningar har efterfrågan av Ipad påverkats både av Iphone 6 Plus, och av Mac. Han säger sig dock ha en fortsatt hög tilltro på Ipad i det långa loppet.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.