Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Produktionsproblem orsakar brist på Apple Watch

En av nyckelkomponenterna i Apple Watch lider av stora tillverkningsproblem, vilket har lett till att många färdiga exemplar av klockan har fått skrotas.

När förhandsbokningar för #Apple Watch inleddes i nio länder den 10 april sålde lagret slut på lite mindre än sex timmar, och för de som beställer idag sker leverans först i juni. Intresset för Apples smarta klocka är givetvis stort, men enligt uppgifter är också tillgången starkt begränsad.

En av faktorerna som påverkar tillgången är att Apple uppges ha stora tillverkningsproblem med komponenterna till Apple Watch. Närmare bestämt är det den så kallade Taptic Engine (ungefär "haptisk motor") som lider av problem. Denna komponent är det som via riktade vibrationer ger känslan av att klockan knackar användaren på handleden.

Enligt Wall Street Journal använder sig Apple av två leverantörer för den viktiga komponenten. En av dessa, kinesiska AAC Technologies Holdings, har sedan februari massproducerat haptiska motorer till Apple Watch. Hållbarhetstester har dock visat att en stor del av komponenterna går sönder efter en viss tids användning.

Problemen ska ha lett till att en del färdigtillverkade klockor fått skrotas, och Apple ska vidare för någon vecka sedan ha instruerat leverantörer av andra komponenter att sakta ned sin produktion till juni, utan att ge någon närmare förklaring. Detta har mötts med förvåning då Apple tidigare sagt till sina leverantörer att tillgången på Apple Watch var för liten.

Den andra tillverkaren av den berörda komponenten, japanska Nidec, har inte samma problem med tillverkningen. Därför uppges Apple ha flyttat nästan all tillverkning av haptiska motorer till dessa, men det kommer att ta tid för Nidec att öka sin produktion.

Hur detta påverkar försäljningen av Apple Watch är oklart, men så sent som under kvartalsrapporten den 27 april sade Tim Cook att klockan skulle lanseras i fler länder mot slutet av juni. En möjlig slutsats är att Apple räknar med att produktionen av Apple Watch kommer att öka betydligt under juni månad.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.