Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Omtyckta Star Trek‑spel får digital premiär

De två omtyckta Star Trek-spelen 25th Anniversary och Judgement Rites från 1992 och 1993 har fått digital premiär på speltjänsten GOG.com.

Speltjänsten GOG.com fortsätter att damma av klassiska titlar från det förflutna och sälja digitalt. Idag har två Star Trek-spel som länge varit mycket svåra att få tag på fått nypremiär på sajten. Spelen kostar 5,69 euro styck, motsvarande 55 kronor.

Star Trek: 25th Anniversary lanserades 1992 till pc och Mac i samband med den första tv-seriens 25-årsjubileum året innan. Spelet är ett ganska traditionellt äventyrsspel med pussel och dialoger. Dessutom finns actionssekvenser där spelaren får styra rymdskeppet Enterprise i kamp mot Klingoner och andra våldsbenägna utomjordingar.

Spelet fick mycket beröm för att det lyckades fånga den rätta känslan från tv-serien Star Trek. Detta berodde inte minst på att seriens skådespelare återvände för att bistå med sina röster. Spelet var också uppdelat i sju olika episoder, liknande avsnitt från tv-serien.

Året efter kom uppföljaren Star Trek: Judgement Rites som följde ett liknande koncept, men med lite bättre grafik och ljud. Liksom sin föregångare var Judgement Rites uppdelat i episoder – den här gången åtta stycken.

De som sett tv-serien vet att besättningen på Enterprise skickas iväg på ett femårigt uppdrag, av vilka seriens tre säsonger täcker ett år var. Många fans väljer att betrakta 25th Anniversary och Judgement Rites som den riktiga fortsättningen på serien, och följaktligen år fyra och fem av resan.

Namn
Star Trek: 25th Anniversary
Plattform
OS X
Utvecklare
Interplay
Ursprunglig lansering
8 juni 1992
Pris
5,69 euro (cirka 55 kronor)
Krav
OS X 10.7 eller senare.
Språk
Engelska (text även på franska och tyska)
Namn
Star Trek: Judgement Rites
Plattform
OS X
Utvecklare
Interplay
Ursprunglig lansering
1 december 1993
Pris
5,69 euro (cirka 55 kronor)
Krav
OS X 10.7 eller senare.
Språk
Engelska
Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.