Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple miljösatsar i Kina

Apple tillkännager en stor miljösatsning i Kina som bland annat innefattar bevarande av skogsområden och utbyggnad av solenergi.

Apple har tillkännagivit en stor miljösatsning i Kina som innefattar flera olika projekt och bland annat ett flerårigt samarbete med kinesiska Världsnaturfonden som ska syfta till att bevara skog. Den nya satsningen ska skydda skogsområden på sammanlagt en miljon tunnland, motsvarande drygt 4000 kvadratkilometer.

Apples mål är att minska sitt fotavtryck vad gäller förbrukning av pappersmassa till noll, något som ska åstadkommas med hjälp av skogsplantering. Apples miljöchef Lisa Jackson säger i ett pressmeddelande:

"Skog kan precis som energi vara en förnyelsebar resurs. Vi tror att vi kan driva vår verksamhet på förnyelsebara resurser och försäkra oss om att vi skyddar - och skapar - så mycket hållbar skog som vi behöver för att producera det papper som används i våra produkförpackningar. Det här är ett viktigt steg mot det målet, och vår ambition att lämna världen bättre än vi fann den."

Apple ska också satsa stort på solenergi i Kina. För tre veckor sedan lanserade Apple en video om företagets miljöpolicy, där de bland annat avslöjade byggandet av en stor kraftstation för solenergi i Hongyuan, Kina. Apples vd Tim Cook säger:

"Vi har satt ribban när det gäller våra gröna datacenter, butiker och kontorslokaler, och nu är vi redo att leda utvecklingen mot att minska kolutsläppen också i produktionsledet. Det kommer inte att hända över en natt - faktum är att det kommer att ta år. Men det är ett viktigt arbete som måste hända, och Apple är i en unik position att ta initiativet mot detta ambitiösa mål. Det är ett ansvar som vi tar på oss. Vi är upprymda att arbeta med våra leverantörer som vill vara med och leda Kinas gröna omvandling."

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.