Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Horizon 3 samlar väder och kalendrar i samma app

Det kommer ständigt nya kalender- och väderappar till App Store. Det finns också kombinationer som nya Horizon 3 där väder och kalendrar samlas i en.

Apples inbyggda kalender- och väderappar gör vad de ska, visar dina kalenderbokningar och vädret från nu och framåt. För den som söker något annat eller mer funktioner finns det ett nära nog oändligt utbud i App Store. #Horizon 3 från #Applause Code är en av de senaste apparna som dessutom slår ihop två appar till en.

Med Horizon 3 behöver du inte längre hoppa mellan kalendern och väderappen för att ta reda på om det passar med en picknick på lördag. Direkt när du vill boka in något i kalendern får du se en väderprognos och med ett köp inuti appen kan du få notiser om väderprognosen ändrar sig. Om det plöstligt ska regna på lördag är det kanske läge att boka om picknicken med vännerna.

Appen är gratis att ladda ned, men erbjuder fler funktioner – så som vädernotiser, ett mörkt läge, körtid till en kalenderhändelser – för 49 kronor. Efter köpet slipper du också annonser.

Jag gillar verkligen upplägget, det är smidigt att kunna se vädret direkt i appen, men det finns en sak som drar ned upplevelsen för oss som talar svenska. Vi kan nämligen inte använda alla funktioner utan att blanda in engelska.

Det finns stöd för naturligt språk i Horizon 3 likt #Fantastical som 99mac skrivit om tidigare, men det fungerar bara med engelska. Genom att skriva "Next free lunch" i sökrutan listas dagar då jag inte har något bokat kring lunchtid. Genom att skriva "At Kungshallen, Lunch med Jakob at 12 am next monday" direkt i fältet för att skapa ett nytt event hamnar rätt saker i rätt box och jag har bokat lunch med kollegan på måndag.

För händelser som också har en plats kan jag få se hur lång tid det tar att köra till platsen (en betalfunktion) och en liten karta syns också direkt vid händelsen. Genom att klicka på körtiden tas jag till Google Maps och kan navigera mig till rätt plats utan att bli sen.

Allt annat fungerar på svenska, det går att söka efter "Möte" eller "Födelsedagskalas" och få fram rätt träffar och kan man tänka sig att fylla i saker som adress och tidpunkt i rätt fält manuellet så fungerar det också där med svenska.

Månadsvyn är en annan del jag gillar. Lediga dagar markeras inte alls medan dagar där jag har något inbokat färgmarkeras från gult (inte mycket) till rött (mycket). Det ger en snabb överblick och ger mer information än Apples egna kalender som visar samma prick oavsett hur många grejer som finns bokade en viss dag.

Appen är väldigt snygg och enkel att använda efter den korta introduktionen. Kommer det bara stöd för svenska framöver har den absolut potential att ta över som min primära kalender- och väderapp.

Fördelar
+ Kalender och väder i ett
+ Fiffig månadsöversikt
+ Kul med vädernotiser

Nackdelar
- Vissa funktioner fungerar bara på engelska

Namn
Horizon 3 - Calendar + Weather
Plattform
IOS
Utvecklare
Applause Code, LLC
Version
1.0
Pris
Gratis (köp inuti appen, 49 kronor)
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Engelska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.