Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fler modeller av Apple Watch skeppas, ny meddelandetjänst från Bittorrent, Apple‑tidningar till salu

Inför helgen passar redaktionen på att samla intressanta nyheter från veckan som gått. Den här veckan handlar det om Apple Watch, en Imessage-konkurrent och en imponerande samling tidningar som är till salu.

Varje vecka publicerar 99mac-redaktionen nyheter, tester, guider och krönikor. Varje #fredag samlar vi ihop lite godbitar från veckan som varit som inte kom med någon annanstans i vår rapportering.

Förutom att skriva på sajten finns 99mac också på Facebook, Twitter och Flipboard och det går att prenumera på vårt nyhetsbrev som kommer en gång i veckan. Besök inställningarna för din profil här på 99mac för att aktivera nyhetsbrevet om du inte redan får det.

Bleep vill konkurrera med Imessage

Bittorrent är mest kända för fildelningsprotokollet med samma namn, men nu släpper företaget också en meddelandetjänst som ska konkurrera med Imessage, Snapchat eller Facebook Meddelanden som det primära sättet att kommunicera med andra.

Målgruppen är personer som värnar om sin personliga integritet då meddelanden skickas direkt till mottagaren utan att lagras i molnet. Informationen ska på så sätt inte kunna hamna i orätta händer.

Med Bleep kan användare skicka text- och bildmeddelanden, men det går också att skicka viskningar som försvinner så fort mottagaren läst dem.

Den nya tjänsten finns att ladda ned till datorn och mobiltelefonen via sajten Bleep.pm. Fungerar för de flesta plattformar.

Fler modeller av Apple Watch skeppas

Trots att Apple Watch lanserades 24 april är det många modeller av den smarta klockan där leveranserna dröjt. Detta gäller exempelvis den större modellen i rymdsvart rostfritt stål samt modeller med armbanden modernt spänne, länkarmband och läderloop. Nu rapporterar 9to5mac att kunder som beställt dessa klockor börjat få sina leveranser.

Förutom guldklockan Apple Watch Edition var det här de sista modeller av klockan som inte skeppats, och förhoppningsvis är detta en signal om ökad tillgänglighet. Under Apples senaste kvartalsrapport sade Tim Cook att Apple Watch kommer att lanseras i fler länder i slutet av juni.

Massor av Apple-tidskrifter till salu

En stor samling av Apple-relaterade produkter så som affischer och instruktionsböcker visas på webbplatsen saldanah.com, där också ett enormt arkiv av tidskrifter nu är till salu. Sammanlagt handlar det om 38 olika tidningar, bland annat de fem första numren av amerikanska Macworld.

Tidningarna säljs inte enskilt utan bara i paket, och intresserade bör vara beredd att bjuda över 8 000 dollar, motsvarande cirka 66 000 kronor.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.