Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Flyg med Oddwings Escape

Det är inte bara Rovio som gör fågelspel i Finland. Oddwings Escape är ett välgjort spel som bjuder på roliga utmaningar när du har lite tid över. Flyg Frankie, flyg!

Small Giant Games håller till i Helsingfors och har släppt sitt debutspel till App Store som heter Oddwings Escape. Spelet har lyfts fram i App Store och klättrar på topplistorna i butiken. Själv fick jag upp ögonen för spelet under redaktionens besök till Malmö och Nordic Game Conference där utvecklarna syntes i vimlet med stiliga t-shirts.

Spelet går ut på att flyga med en fågel och ta sig så långt som möjligt innan fågeln blir för trött och utan att krascha in i något. Det går att fylla på med energi genom att plocka upp hjärtan, medan mynt och nycklar kan samlas in för att uppgradera fågeln eller rent av byta till en bättre.

Jag börjar i ett tropiskt landskap och genom att nå vissa milstolpar på en bana låser jag upp olika utmaningar runt om på ön. De går ut på att flyga genom banan på en viss tid, plocka upp alla objekt eller undvika vissa saker. Genom att klara utmaningarna kan man öka i nivå och så småningom låsa upp nya områden på kartan.

Kontrollerna är busenkla. Håll en finger på skärmen och dra upp eller ner för att ändra riktning. Genom att hålla fingret närmare fågeln bromsar den upp lite och längre bort ökar farten.

Det finns sociala funktioner för den som kan tänka sig att koppla in sitt Facebook-konto. Jag ser exempelvis en spökfågel med en av mina vänners namn över huvudet som (oftast) flyger ifrån mig snabbt. Det går också att tävla mot andra och vinna pokaler.

Det går att köpa sig till framsteg i spelet med hjälp av riktiga pengar, men det är inget jag upplever som ett måste. Jag spelar en stund här och en stund där när jag har lite tid över.

Summering

Det här är kort och gott ett kul tidsfördriv som bjuder på både snygg grafik och bra musik och ljudeffekter. Det går att köpa grejer i spelet, men det är inget måste för lite underhållning på bussen eller en paus på jobbet.

Namn
Oddwings Escape
Plattform
IOS
Utvecklare
Small Giant Games Oy
Version
1.4.3
Pris
Gratis (finns köp inuti appen)
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, arabiska, engelska, finska, franska, italienska, japanska, koreanska, nederländska, polska, portugisiska, ryska, spanska, turkiska, tyska
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.