Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple och Google i kamp om mobila betalningar

Kampen om mobila betalningar hårdnar, och både Apple och Google planerar nyheter så som bonusprogram för belöna lojala kunder.

Förra året lanserades det mobila betalsystemet #Apple Pay som låter kunder koppla sina betalkort till en Iphone och betala med den eller en Apple Watch genom att hålla enheten mot en terminal. Tjänsten finns än så länge bara i USA, men Apples vd Tim Cook har i februari sagt att Apple Pay ska komma till Europa innan året är slut. En jobbannons som företaget lade ut i Storbritannien i december förra året tyder också på att tjänsten är på gång i fler länder.

Apple planerar även att lägga fler funktioner till tjänsten, rapporterar New York Times. Tidningen hänvisar till två källor som blivit informerade om planerna. Nyheterna ska avslöjas under konferensen WWDC, och består bland annat av ett bonusprogram där användare av tjänsten kan samla på sig premier och andra förmåner.

Hård konkurrens

Mobila betalningar är en bransch med allt tuffare konkurrens. 99mac har tidigare rapporterat att #Samsung under sommaren kommer att lansera det egna systemet Samsung Pay. Google var tidigt ute med med Google Wallet som lanserades redan 2011, men har haft svårt att få tjänsten att lyfta.

Sökjätten ska nu uppdatera tjänsten som får det nya namnet Android Pay. Liksom Apple planerar #Google också ett bonusprogram kopplat till tjänsten, vilket ska uppmuntra lojala användare. Det ska också gå att skicka pengar direkt till varandra genom appen. Google väntas avslöja fler detaljer i samband med deras egen konferens Google I/O som inleds senare idag. Både Apple och Google har avböjt att kommentera uppgifterna till New York Times.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.