Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Undvik döden i Pits of Death

Pits of Death är ett charmigt litet spel som respekterar sina anrika föregångare, och bjuder på några minuters roligt gång på gång.

Alla som någon gång av misstag hamnat mitt i en mörk labyrint fylld av fallgropar och dessutom en arg drake kan känna igen sig i det charmiga lilla spelet Pits of Death. Det är utvecklat av ingen mindre än Jack Nutting, som tidigare gästat 99mac:s poddradio och även arbetat på rymdskjutaren Rototo.

Pits of Death är en medveten flirt med äldre handhållna spel från 1970- och 80-talet, exempelvis Hunt the Wumpus och liknande. Dessa spel fanns på bärbara apparater med LCD-skärmar, och jämfört med dessa gamla rariteter uppvisar Pits of Death lite gladare färger. Det är dock gjort med full respekt för de anrika föregångarna och innehåller mycket sparsmakade animationer. Jag gillar också särskilt att "grafiken" som inte är aktiv kan skymtas svagt i bakgrunden av skärmen, precis som den gjorde på de gamla spelen.

Pits of Death har ett mycket enkelt koncept. Det går ut på att kartlägga labyrinten, undvika fällor och inte stöta på draken innan du hittat ett lämpligt vapen. Det är knappast ett tidsfördriv som håller en sysselsatt under någon längre stund, men det är fyllt av charm och perfekt för en snabbrunda i väntan på pizzorna eller i bankomatkön.

Pits of Death går också att köra på Apple Watch, där grafiken är ännu mer minimalistisk. Det är fullt spelbart på den lilla skärmen, även om det också blir tydligt att Apple Watch inte är optimalt för spel. Har jag valet spelar jag hellre på Iphone då även ett så enkelt spel som detta är smidigare att kontrollera och får en bättre upplevelse.

En uppskattad sak är att labyrinten slumpas fram varje gång, så Pits of Death går att spela om flera gånger och varje gång gömmer sig draken på en ny plats. Detta gör att även om varje spel inte vara så länge så kommer Pits of Death att finnas kvar på min Iphone en längre tid, redo att plockas fram när jag har lite tråkigt. Särskilt plus också för den väldigt peppiga signaturlåten i speltrailern.

Namn
Pits of Death
Plattform
IOS
Utvecklare
Rebisoft, Inc
Version
1.0
Pris
9 kronor
Krav
Kräver IOS 8.3 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Engelska
Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.