Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Cardboard får stöd för IOS

Googles telefonhållare Cardboard får för första gången stöd för Iphone. Med en app kan användare sedan uppleva virtuell verklighet nästan gratis.

Google #Cardboard är en enkel konstruktion av kartong som användare fäster sin Android-telefon i för att via en app uppleva #virtuell verklighet. Det här är ett av de absolut billigaste sätten att testa virtuell verklighet. Glasögon som #Oculus Rift kommer att kosta betydligt mer. Nu får också IOS-användare chansen att använda Cardboard som får stöd för Iphone.

Google har också lagt till stöd för Iphone i utvecklingsverktyget som hör till och gör det möjligt för utvecklare att ta fram appar. Telefonhållaren får också stöd för större enheter med skärmar på upp till sex tum samtidigt som det blir lättare att få in telefonen. Nu behövs tre steg, förut var det hela tolv.

Appen finns inte tillgänglig i svenska App Store, men väl i den amerikanska butiken. Google Cardboard köps för 20 dollar från sökjätten, men de erbjuder också instruktioner för hur man bygger en egen.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.