Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Ta över gatan i Kung Fury: Street Rage

Det svenska fenomenet Kung Fury tar över internet, och självklart finns ett tillhörande arkadspel som en logisk förlängning av hyllningen till 1980-talet.

Fenomenet Kung Fury spred sig som en löpeld över internet redan innan den 30 minuter långa hyllningen till 80-talets populärkultur hade premiär på SVT Play och Youtube. Detta tack vare en trailer och en tillhörande musikvideo av ikonen David Hasselhoff. Bakom projektet står svensken David Sandberg, som lyckades samla ihop över 5 miljoner kronor på Kickstarter för att göra sin kortfilm.

Sandberg spelar också själv huvudrollen som den sammanbitne polisen Kung Fury, vilken fått mästerliga kampsportskrafter efter att ha blivit träffad av blixten och biten av en kobra. I den kavalkad av åttiotals-nostalgi som följer återfinns också den artige polisen och dinosaurien Triceracop, åskguden Tor, den onde kamsportsmästaren Adolf Hitler (Kung Führer) och inte minst den långhårige Hackerman som kan ta sig in i vilken dator som helst, och även själva tiden.

De som redan sett Kung Fury vet också att det finns gott om kärleksfulla glimtningar till 80-talets videostandard VHS och inte minst arkadspel. Bitvis skulle själva filmen kunna vara ett tv-spel, en tanke som nu också följs upp i det tillhörande minispelet Kung Fury: Street Rage som finns tillgängligt via Steam.

Precis som filmen är spelet tydlig med sin inspiration, och är på många sätt mer åttiotal än åttiotalet någonsin var. Hela spelet är en simulering av ett fiktivt arkadspel, så till den grad att även grafiken ser ut att finnas bakom ett kabinett och en glasruta. Det hela är så genuint gjort att bara menyerna är värt de 20 kronor spelet kostar.

Kontrollerna är väldigt enkla, och består bara av två knappar. Du kan attackera åt höger eller åt vänster, vissa fiender kräver mer än en träff och det är det hela. Som titelfiguren gäller det att kämpa ned en aldrig sinande ström av onda skurkar, och får du tre träffar är spelet slut.

Det är dumt, simpelt och väldigt roligt. Den som ogillar överdrivet våld och pixelblod bör dock söka sig någon annanstans, men det kommer nog inte som någon överraskning för alla som redan sett filmen.

Namn
Kung Fury: Street Rage
Plattform
OS X
Utvecklare
Hello There AB
Pris
1,99 Euro (cirka 19 kronor)
Krav
OS X 10.6.6 eller senare
Språk
Engelska
Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.