Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spotify Running lyfter fötterna lite extra

Spotify håller på att rulla ut nya fuktioner och nytt innehåll till sin strömmande musiktjänst. 99mac testar Spotify Running och får extra fart på benen.

I maj berättade den svenska musiktjänsten #Spotify om nya funktioner och nytt innehåll som kommer att rullas ut bland användarna framöver. Personligen blev jag mest intresserad av Spotify Running som jag nu fått chansen att testa.

Running ligger som ett eget menyalternativ i IOS-appen och innehåller bland annat musik om kan anpassas efter löparens tempo som kallas för "Running Originals". Det finns flera varianter att välja mellan, jag testade för enkelhetens skulle Tiëstos "Burn" som ligger först i raden, men det finns exempelvis pop och klassisk musik för den som föredrar det.

Förutom Originals-mixarna finns också flera spellistor för löpning att välja mellan längre ned precis som det gjorde före uppdateringen.

När jag valt vad jag vill lyssna på säger en röst åt mig att börja springa i ett jämnt tempo. Här är det så klart bra att välja det tempo som man vill hålla under resten av rundan. Efter en kort stund berättar rösten att jag springer 165 steg per minut och musiken börjar spela.

Musiken fortsätter utan avbrott under min halvtimme på stigarna i parken, men ändras flera gånger så att det inte blir för monotont. Vill jag själv ändra tempo går det att göra med hjälp av en pil upp eller ned i appen. Det går däremot inte att ändra hur som helst, 140 steg per minut verkar vara det lägsta och 190 steg per minut det högsta.

Enligt Spotify kommer Running att kunna användas direkt i appar från Nike och Runkeeper. För användare av någon av apparna blir det smidigare att både lyssna på musik och samla in statistik från löpturerna, men för min del spelar det ingen roll. Jag använder Spotify och en GPS-klocka med pulsband under träningen så jag har ändå två saker att starta.

Spotify Running

Anledningen till att jag vill springa med musik är förstås enkel. Det hjälper mig att rensa tankarna och fokusera på uppgiften jag har framför mig. Efter en stund gör jag inget annat än att andas och sätta ned fötterna i takt till musiken. Det enda som gäller är en fot till, några steg till – ända fram till min tänkta mållinje.

Min första upplevelse av Spotify Running var nära nog perfekt. Originals-musiken fortatte non-stop och fötterna hade ett visst tempo att följa hela tiden. Jag lyckades för ovanlighetens skull med mitt på förhand uppsatta mål, den här gången var det att springa i 30 minuter utan att gå. När jag var i "mål" kändes det lättare än det brukar. Tiden hade dessutom flugit förbi. Vi kommer nog att bli mycket goda vänner, Running-funktionen och jag.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.