Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook lovar större mångfald under WWDC

Tim Cook hälsar de studenter som vunnit stipendium för att besöka WWDC välkomna, och pratar om arbetet med att öka mångfalden i teknikbranschen.

Inför #WWDC har Apple för vana att dela ut särskilda stipendier till studenter från hela världen. Som 99mac tidigare rapporterat har Apple i år ökat antalet stipendier för att öka mångfalden och bland annat ge kvinnliga studenter större möjlighet att delta i konferensen.

Under gårdagen höll Apple en särskild orientering för årets stipendiater, och Tim Cook själv dök upp som en oväntad gäst för att hälsa de välkomna och ställa upp för fotografering. Den yngste av deltagarna är 12-åriga Kiera Cawley som sysslat med programmering sedan hon var 9. Cook säger i en intervju med Mashable att dessa unga är Apples framtid:

"Jag ser de här människorna jag pratar med idag som den framtida generationen för Apple, och de kommer antingen vara en del av det direkt, eller en del av ekosystemet. Och oavsett – när jag tänker på Apple så tänker jag på hela gemenskapen, inte bara människorna som har en Apple-bricka."

"Mångfald ger bättre produkter"

99mac har tidigare skrivit om att Apple satsar motsvarande 430 miljoner kronor på att öka mångfalden i teknikbranschen. En del av de pengarna går till organisationen NCWIT (National Center for Women & Information Technology) som i ett nytt initativ arbetar för att få in fler kvinnor från USA:s latinamerikanska befolkning i branschen.

En annan organisation Apple samarbetar med är App Camp for Girls som anordnar läger för unga tjejer där de introduceras till programmering och får utveckla sina egna IOS-appar. Tim Cook beskriver arbetet mot ökad mångfald som viktigt på flera sätt:

"Jag tror att den mest mångfaldiga gruppen kommer att skapa den bästa produkten, det är jag övertygad om. Så även om vi bortser från våra värderingar så blir Apple ett bättre företag genom att öka mångfalden."

Under intervjun tillfrågas Tim Cook också om hur han ser på Apples egna presentationer, där kvinnor historiskt sett haft liten närvaro på scenen. Cook svarar:

"Jag håller helt med dig. Du kommer att se en förändring imorgon."

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.