Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple uppgraderar molnet inför nya tjänster

Med flera nya nättjänster på gång satsar Apple på att bygga ut sin infrastruktur i molnet för att bli mindre beroende av andra företag.

Inför kvällens väntade lansering av en ny strömmande musiktjänst och med en möjlig framtida tvtjänst på gång satsar Apple på att uppgradera infrastrukturen i sina datacenter för att möta behovet av högre kapacitet. Satsningen ska göra Apples molntjänster mer konkurrenskraftiga i jämförelse med jättar som Google, Microsoft och Amazon.

I augusti förra året rapporterade 99mac att Apple byggt ett eget så kallat CDN-nätverk som ska avlasta vanliga webbservrar vid distribution av stora mängder data. Detta arbete uppges nu fortsätta genom att Apple vill skaffa sig mer kontroll över ännu fler delar av sina molntjänster.

Fram till nu har Apple förlitat sig på nätverksleverantörer av bandbredd för att tillgodose företaget behov genom tjänster som Icloud och Itunes. Apple kommer även fortsättningsvis att arbeta med leverantörer, men kommer samtidigt att bygga ut sin egen infrastruktur. Bland annat vill Apple själva äga nätverk som länkar samman företagets fyra stora #datacenter i USA. Detta ska garantera snabb och pålitlig överföring mellan centren i Kalifornien, Nevada, North Carolina och Oregon.

Genom att bygga ut sin egen kapacitet vill Apple också minska behovet av att hyra serverutrymme från företag som Microsoft och Amazon, skriver Bloomberg och hänvisar till källor insatta i Apples planer.

De senaste åren har också Apple fört samtal med företag som kan hjälpa dem att designa och bygga egen hårdvara istället för att använda standardutrustning från exempelvis Hewlett-Packard och Cisco. Konkurrenter som Facebook och Google har redan investerat miljarder dollar på att designa och bygga egna skräddarsydda serverlösningar.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.