Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Watch får egna appar

Med nästa version av operativsystemet för Apple Watch bli det möjligt att köra appar direkt i klockan. Något som kommer att förbättra prestandan rejält.

Under den inledande presentationen för Apples #utvecklarkonferens presenterade Tim Cook och Kevin Lynch nästa version av operativsystemet för Apple Watch.

Den största nyheten är att utvecklare nu kan göra appar som körs direkt i klockan istället för som nu att apparna körs via användarens Iphone. Det här blir möjligt tack vare en uppdaterad version av ramverket #Watchkit. Utvecklare får också tillgång till fler funktioner och sensorer i klockan. Tredjepartsappar kommer att kunna använda den inbyggda mikrofonen, den digitala kronan, pulsmätaren och accelerometern bland annat.

Men det kommer också mindre, men ändå intressanta nyheter. Utvecklare kommer att kunna ta fram egna komplikationer som kan läggas till på alla urtavlor som stödjer det. Användare kanske vill se laddningen på sin elektriska bil direkt på urtavlan, eller resultaten från senaste fotbollsmatchen.

På tal om urtavlor, Apple släpper också flera sådana. Apple Watch-ägare kan nu välja att ha antingen ett foto eller ett album av foton som bakgrund på urtavlan. Det finns också rörliga urtavlor med 24-timmars inspelningar från London, Hongkong, Mack Lake, New York och Shanghai.

En annan nyhet är "Time Travel". Användare kan skrolla på den digitala kronan för att se vad som händer framåt i tiden, i nuet eller bakåt i tiden. Det här menar Apple är extra användbart på urtavlor som har komplikationer. Det går exempelvis att direkt från urtavlan att ta redan på hur vädret kommer att vara under morgondagens lunchmöte. Ett enkelt tryck på kronan tar användaren tillbaka till nuet.

När användare lägger sin Apple Watch på laddning för kvällen finns nu ett särskilt nattläge som aktiveras genom att lägga klockan på sidan. Genom att nudda skärmen, den digitala kronan eller knappen lyser skärmen upp. När ett alarm går behöver användaren bara trycka på sidoknappen för att stänga av det.

Apple Watch får också en ny säkerhetsfunktion, ett aktiveringslås. Nu krävs ditt Apple-ID och lösenord för att aktivera klockan. Även om din klocka försvinner är din data säker.

Fler nya funktioner i korthet

  • Svara på mejl direkt

  • Lägg till fler vänner

  • Rita med flera färger

  • Navigera med kollektivtrafik

  • Använd fler kort med Apple Pay

  • Siri kan göra fler saker

Watch OS 2 tillgängligt nu

Registrerade utvecklare får tillgång till #Watch OS 2 nu. Uppdateringen släpps gratis till alla Apple Watch-användare under hösten.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.