Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Music saknar The Beatles

All musik i Itunes Store kommer inte att finnas tillgänglig via Apple Music, åtminstone inte i början.

Tvärt emot vad många av oss trodde när musiktjänsten #Apple Music presenterades i måndags kommer tjänsten inte att ge tillgång till riktigt hela utbudet på Itunes Store. Apple uppger att strömningstjänsten Apple Music ger tillgång till över 30 miljoner låtar, men i Itunes Store erbjuds över 43 miljoner låtar till försäljning.

I en intervju efter lanseringen med musiktidningen Rolling Stone uppger Apples Itunes-chef Eddy Cue att förhandlingar fortfarande pågår med mindre oberoende skivbolag, och att fler avtal väntas under de tre veckor som återstår innan Apple Music öppnar portarna.

Den mest uppmärksammade frånvaron i Apple Music är The Beatles, vars katalog inte kommer att finnas tillgänglig för strömning, rapporterar Bloomberg. Beatles skivbolag Apple Records erbjuder heller inte bandets genom några andra strömmande tjänster.

Apple och Apple Records har under åren utkämpat flera rättstvister angående namnet Apple. Denna tvist tog ny fart när Apple gav sig in i musikbranschen, men verkar ha lösts för gott 2010 i samband med att Beatles katalog lanserades till försäljning på Itunes Store.

De som vill få tillgång till Beatles musik måste alltså komplettera en prenumeration på Apple Music med ett direktköp på Itunes eller importera cd-skivor, och därefter ladda upp den till Apples nya musiktjänst.

Artisten Taylor Swift däremot, som tog bort sin musik från Spotify, har enligt uppgift gått med på att finnas på Apple Music.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.