Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kod i IOS 9 avslöjar Ipad-upplösning

Kodsträngar i betaversionen av IOS 9 ger nya tecken på att Apple planerar en större Ipad med nästan dubbla upplösningen jämfört med nuvarande modeller.

Betaversionerna av Apples mobila operativsystem IOS kan ibland ge ledtrådar om kommande hårdvara, och #IOS 9 är inget undantag. Kodsträngar i det nya systemet som hittats av utvecklarna Steve Troughton Smith och Hiraku Wang tyder på att en länge omtalad större Ipad-modell är på gång. Enheten får upplösningen 2 732 x 2 048 pixel, rapporterar 9to5mac.

En Ipad Pro skulle alltså nästan få en upplösning som motsvarar två stycken Ipad Air 2 sida vid sida. Dagens toppmodell av Ipad har en bildskärm på 9,7 tum i upplösningen 2 048 x 1 536 pixel. En ny så kallad Ipad Pro har ryktats få en bildskärm på närmare 12,9 tum, vilket skulle ge en pixeltäthet på 263 pixel per tum.

Under WWDC presenterade Apple också en ny funktion som låter appar köras sida vid sida på en Ipad, något som en större Ipad skulle vara mycket lämplig för. Men en upplösning på 2 732 x 2 048 pixel skulle också innebära att Ipad Pro kan köra befintliga Ipad-appar i ett uppskalat läge, så som det fungerade när de första Retina-skärmarna dök upp.

Efter många rykten tros nu en Ipad Pro lanseras under hösten, troligtvis i oktober när Apple haft Ipad-event de senaste åren. Förutom en större bildskärm med högre upplösning tros den nya plattan få stöd för Force Touch och kanske en tillhörande stylus-penna och USB Type-C. Ipad Pro tros också få bättre högtalare med stereoljud.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.