Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Musiker kritiserar Apple Music

Inför lanseringen av musiktjänsten Apple Music uttrycks en hel del kritik mot tjänsten, framförallt från mindre artister.

Om mindre än två veckor öppnar Apple sin nya strömmande musiktjänst #Apple Music. Många artister hoppas att tjänsten ska innebära högre intäkter eftersom den till skillnad från exempelvis Spotify inte erbjuder något gratisabonnemang, utan satsar helt och hållet på betalabonnemang för 99 kronor i månaden. Med fler betalande kunder ska skivbolag och artister få bättre betalt, är tanken.

Men flera musiker kritiserar tjänsten, redan innan den öppnat. En av dessa är Justin Vernon, som är frontman och sångare i det Grammy-vinnande indiebandet Bon Iver. Nyligen skrev Vernon ett Twitter-inlägg apropå en artikel på musiksajten Factmag som kritiserade Apple för att inte vara tillräckligt innovativa med sin nya tjänst. Vernon luftade sina egna åsikter:

En av punkterna där Apple kritiseras är den jämförelsevis långa gratis testperioden på tre månader, under vilken ingen royalty betalas ut. Detta skulle särskilt kunna drabba mindre oberoende artister och skivbolag. En annan kritiker är Ben Gibbard, sångare i Death Cab for Cutie, som i en intervju med NME säger att:

"Många av de här plattformarna påstår sig vara artist-vänliga, men jag känner inte till något mindre band som kämpar som blivit kontaktade av Spotify eller Apple eller Tidal om hur de kan göra sin plattform bättre för artister som inte är miljardärer eller miljonärer."

Kommentarer
36 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.