Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bättre skydd mot dåliga batterier med Applecare Plus

Apple ändrar i villkoren för Applecare Plus vilket innebär att fler batterier som tappat kapacitet kan bytas utan extra kostnad.

Med tilläggspaketet #Applecare Plus kan man förlänga garantin för Iphone, Ipad, Ipod och Apple Watch. I paketet ingår en allriskförsäkring som täcker ett begränsat antal reparationer av oavsiktliga skador på enheterna mot en självrisk.

#Applecare Plus täcker bland annat batteritbyten om de inte längre håller en viss laddning. Tidigare var gränsen satt till 50 procent, men nu inför Apple en ändring som innebär att batterier vars laddning går ned under 80 procent av den ursprungliga kapaciteten täcks av garantin. Kunden erbjuds en reparation eller ersättningsenhet.

Den här förändringen gäller enheter köpta efter den 9 april i år och har än så länge införts i bland annat USA, Tyskland och Storbritannien. De svenska avtalen är i skrivande stund inte uppdaterade, men det är troligen en tidsfråga.

Vad är Applecare Plus?

Applecare Plus för Iphone och Ipad kostar 799 kronor och 479 kronor för Ipod. Paketet förlänger garantitiden till totalt två år från inköpsdatumet och måste köpas inom 60 dagar från köpet av enheten.

Upp till två fall av oavsiktliga skador ingår mot en självrisk på 579 kronor för Iphone och Ipad och 229 kronor för Ipod.

Apples ettåriga begränsade garanti

Applecare Plus

Garantiperiod

1 år från inköpsdatum

2 år från inköpsdatum

Teknisk support (telefon)

90 dagar från inköpsdatum

2 år från inköpsdatum

Vad Applecare Plus för Apple Watch kommer att kosta i Sverige är ännu okänt, men det kommer att finnas två paket, där det dyrare gäller Apple Watch Edition.

Apple Watch Sport och Apple Watch ges med paketet två års garanti och tillgång till teknisk support via telefon under samma period. Apple Watch Edition-ägare erbjuds däremot tre år garanti med tillhörande telefonsupport om de köper Applecare Plus, då det redan i priset av klockan ingår två års garanti. Paketet täcker också upp till två reparationer av oavsiktliga skador oavsett klockmodell.

Köper du en Apple Watch och äger redan en Iphone som är under sex månader gammal erbjuder Apple ett särskilt kombinationspaket som gäller båda enheterna. Det måste köpas samtidigt som klockan och kan inte köpas i efterhand.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.