Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte

Bing kan bli sökmotor i IOS

Microsoft och sökmotorn Bing ligger bäst till att ta över som förinställd sökmotor i Safari när Googles avtal med Apple löper ut, enligt amerikanska analytiker.

Google är förvald sökmotor i Safari, men kanske inte så länge till. Avtalet med Apple uppges löpa ut i år och med tanke på den hårda konkurrensen mellan bolagen och deras olika syn på användares rätt till privatliv är det kanske dags för en ny sökmotor att ta över.

Både Microsoft och Yahoo rapporterades i slutet på förra året uppvakta Apple om den åtrådvärda sökrutan i Safari. Enligt amerikanska analytiker är det Bing som ligger bäst till ifall Apple väljer att byta.

Relationen mellan Microsoft och Apple aldrig varit bättre. Apple är inget allvarligt hot mot Microsoft när det gäller persondatorer och Microsoft i sin tur är inget allvarligt hot mot Apple när det kommer till mobila enheter. Microsoft släpper flera av sina appar för IOS och Siri-sökningar använder redan idag Bing. Allt sammantaget gör de båda företagen till bättre partners än vad Apple och Google är, rapporterar The Street.

Apple och Google är direkta konkurrenter både när det gäller IOS och Android och tjänster som Siri och Google Nu. De två företagen har också fundamentalt olika syn på användarnas rätt till ett privatliv. Google lever på annonsintäkter och att veta så mycket som möjligt om sina användare, medan Apple numera tydligt tar motsatt ståndpunkt och krypterar användardata.

Egen sökmotor?

Det är också möjligt att Apple väljer att fortsätta med Google ett tag till. I maj släppte företaget ett supportdokument som närmare beskriver sökroboten Applebot, vilket startade spekulationer om att Apple arbetar på en egen söktjänst.

De amerikanska analytikerna tror inte att vi kommer att höra någonting om Apple väljer att fortsätta med Google, och om de väljer att byta sökmotor kommer nyheten att presenteras exempelvis i samband med en ny version av IOS eller Iphone.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.