Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Upptäck låttexter direkt i Notiscenter

Med appen Musixmatch hänger du med i låttexterna till musiken du spelar i Apple Music direkt i Notiscenter eller på din Apple Watch.

Appen Musixmatch har funnits i App Store ett par år och låter användare leta upp låtttexter. Tidigare gick det att lyssna på låtarna via Youtube eller Spotify, men med Apple Music fungerar tjänsten ännu smidigare.

Musixmatch är gratis att ladda ned och har ett tillägg för Notiscenter och en app för Apple Watch som båda låter dig följa med i låttexterna samtidigt som du lyssnar. Det finns köp inuti appen, men de verkar inte krävas för att se texterna i mobilen. Du betalar för antingen ett halvår eller ett år för att slippa reklam i appen, för att kunna spegla till en tv och för support.

Än så länge tycks tredjepartsappar till Apples smarta klocka inte fungera något vidare, så i väntan på Watch OS 2 som kommer i höst fokuserar vi istället på tillägget till Notiscenter som fungerar riktigt bra.

Så fungerar det

Efter att ha laddat ned appen behöver tillägget läggas till i Notiscenter och det görs genom att skrolla längst ned under "Idag" och trycka på knappen Ändra. Musixmatch bör synas med ett grönt plustecken i listan över tillägg som inte inkluderas. För att lägga till Musixmatch trycker du på pluset.

Efter det kan du när som helst när du spelar något i Apple Music dra ned Notiscenter och se texten till det som spelas. Textrad för textrad visas i takt till sången så du hänger med. Perfekt till karaokestunderna framför spegeln eller i bilen, eller när du och en vän bli osams om vad de egentligen sjunger i den där låten.

Det går också att öppna Musixmatch-appen och se texterna där, men det kräver några klick snarare än att bara svepa ned över skärmen.

För dig som inte har Apple Music går det att leta upp en text i Musixmatch och välja att spela upp den med Spotify eller Youtube. Väljer du Spotify öppnas appen och låten börjar spelas, men sedan måste du hoppa tillbaka till Musixmatch och här hänger inte appen med i takt till sången, utan du får hela texten och får skrolla och hänga med själv.

Namn
Musixmatch Lyrics Finder
Plattform
IOS
Utvecklare
musiXmatch srl
Version
5.0.3
Pris
Gratis (Köp inuti appen)
Krav
Kräver IOS 7.1 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, engelska, franska, italienska, japanska, koreanska, nederländska, polska, portugisiska, ryska, spanska, tyska
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.