Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Greker kan inte betala för Icloud

Apple-användare i Grekland kan inte betala för Icloud-utrymme, appar eller musik sedan grekiska kreditkort spärrats från köp i utlandet.

Grekland har infört flera regler för att försöka se till så att landets banker inte får slut på pengar. Bankerna har hållits stängda sedan förra veckan, det finns numera ett tak på hur mycket kontanter som kan tas ut i bankomater och grekiska kreditkort kan inte användas utanför landet.

Det sista har satt käppar i hjulen för landets Apple-användare då Apple är ett utländskt bolag, rapporterar bland andra Gizmodo. Bland annat har användare fått mejl om att deras stående betalningar för extra Icloud-utrymme inte kan genomföras. Andra användare meddelar att de inte kan köpa musik.

Apple erbjuder fem gigabyte utrymme i Icloud gratis till alla användare. Det går att betala för att få tillgång till mer utrymme och kostnaden dras då från användarens bankkort månadsvis. Skulle betalningen utebli minskas utrymmet till fem gigabyte igen.

När det gäller köp av exempelvis appar eller musik i Apples digitala butiker kan grekiska användare komma runt spärren på sina kreditkort genom att köpa Apples presentkort.

Grekerna är inte bara hindrade från att nyttja Apples nättjänster, deras kreditkort fungerar inte för att betala för några tjänster som drivs av utländska bolag. Paypal är en vanlig tjänst för att handla på nätet och inte heller de betalningarna går igenom.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
27 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.