Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Flytta spellistor från Spotify till Apple Music med STAMP

För användare som vill byta från Spotify till Apple Music finns nu en app som kan flytta över spellistor.

Förra veckan lanserade Apple sin musiktjänst #Apple Music med en generös kostnadsfri prova-på-period på tre månader. För Spotify-användare som saknar sina spellistor finns det en lösning värd att testa i form av appen STAMP (Spotify to Apple Music Playlist). Vi skriver värd att testa då 99mac-medlemmar som hunnit testa appen rapporterar om blandade framgångar med att få över sina spellistor med tjänsten.

STAMP är ett automatiserat arbetsflöde som söker upp låtar i Itunes och Apple Music för att sedan lägga till dem i spellistor om allt går som det ska. Processen tar tid om du har många låtar och spellistor så STAMP rekommenderar att du passar på att tar en kopp kaffe, går en promenad med hunden eller tar en tupplur.

Det finns två alternativ att testa i appen. Det första kräver att du först exporterar dina spellistor från Spotify med hjälp av Exportify till en CSV-fil. Använd sedan STAMP för att ta in allt till Itunes och Apple Music. 99mac-medlemmar tipsar om att använda Google Chrome för att skapa CSV-filen.

Det andra alternativet är att hämta låtar direkt från Spotify. Då loggar du först in på musiktjänsten och STAMP hämtar sedan musik därifrån genom att öppna Itunes och automatiskt söka och lägga till låtar i ditt bibliotek.

STAMP är gratis att prova, men kan då bara flytta tio låtar per session. För obegränsad tillgång till programmet får du lägga ut fem euro, motsvarande 47 kronor.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
55 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.