Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

"Tack för App Store"

Idag fyller App Store sju år. Ett grattis är på sin plats till födelsedagsbarnet som gjort sig helt oumbärligt i mitt liv.

Tiden bara flyger förbi och jag börjar känna mig gammal. Tydligen är det idag sju år sedan Apple öppnade upp App Store för första gången. Jag har varit en trogen kund ända från starten. Enligt min köphistorik var det första jag laddade hem Facebook, Wordpress och ett spel som verkar gå ut på att trycka sönder bubblor i digital bubbelplast.

Numera besöker jag App Store mest varje dag. Letar efter nya grejer att skriva om för jobbet, men också efter roliga tidsfördriv. När jag var yngre var jag väldigt fäst vid familjens Gameboy, men numera klarar jag mig med telefonen – jag behöver inte bära runt på fler enheter längre. Det råder verkligen ingen brist på roliga spel i App Store.

Men det finns som ni vet inte bara spel. Det går att göra "vettigare" saker också. Numera slipper jag ofta pappersbiljetter när jag ska ut och resa, visar bara upp biljetten i mobilen för att kliva ombord. Jag sköter en hel del av mina arbetsuppgifter direkt i mobilen. Jag får påminnelser vid rätt tidpunkt eller på rätt geografiska platser, ser vädret och håller kontakten med nära och kära.

På de här sju åren har det hänt otroligt mycket. Jag har gått från att primärt använda datorn till att knappt veta var min Macbook Air befinner sig där hemma. Min Iphone löser nästan allt åt mig och det har jag till stor del App Store och alla utvecklare som fyller butiken med innehåll att tacka för.

Under WWDC visade Apple upp en hyllningsvideo till App Store som jag tycker ni kan se igen. Jag tycker att det är helt otroligt att det laddas ned 850 appar varje sekund. Varje sekund!

Grattis på födelsedagen App Store! Det ska bli spännande att se hur du ser ut och fungerar när du fyller fjortis.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.