Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Switcher Night hos Macoteket på fredag

Macoteket Store presenterar nya iMac G5 i butiken på fredag med ett speciellt tema - man vill attrahera nya Macanvändare. Switcher Night!

Från och med 15.00 finns nya iMac G5 för demonstration på Macoteket Store i centrala Stockholm. Både 17" och 20" finns att titta på men inga maskiner kommer vara till salu tyvärr.

Johan Åsberg är inköpschef och berättar: "Vi tog emot dom första orderna på iMac G5 bara några minuter efter att dom lanserats - vi väljer att leverera maskiner enligt den ordning vi fått in beställningarna. Dom första maskinerna kommer troligen nå kunderna redan innan Fredag. Just nu har vi 97 beställningar innestående."

Totalt har 10.500 inbjudningar skickats ut med uppmaningen att ta med sig en vän som idag kör PC. Målet är att premiärkvällen skall övertyga många att ta steget in i Macvärlden genom att få klämma och känna på en iMac G5.

Jürgen Buchmann kommer hålla två entimmas-seminarier vid 15.00 och 17.00 som presenterar iMac G5 även under ytan. Dessutom får ni veta med om Mac OS X 10.3, dom medföljande programvarorna såsom iLife-paketet och exempelvis iSync teknologin.

I en speciellt framtagen Genius Bar kommer kylda drycker och tilltugg erbjudas liksom en chans att diskutera Mac med ovanligt tekniskt kunniga bartenders.

Johan Åsberg berättar att första året med butiken varit en lysande succé. Man firade ettårsdagen den sjunde september med en rejäl personalfest. Under det första året sålde Macoteket Store för hela 41 miljoner - betydligt mer än dom flesta Macåterförsäljare har som totalförsäljning. Det har gjort att Macoteket idag är landets största Macåterförsäljare, en titel som MacWarehouse/inWarehouse prenumererat på i många år.

En naturlig motfråga är naturligtvis: "Kommer vi få se fler Macoteket Stores?". Johan Åsberg ler och svarar "Det kommer hända någonting spännande innan jul". Han vägrar svara på om vi får se ytterligare en butik i Stockholm eller i någon närliggande ort. Idag är Macoteket strax över 20 personer och man räknar med att börja nyanställa innan året är över.

Johan Åsberg fortsätter: "Idag ser vi en helt ny attityd hos våra kunder, väldigt många väljer att uppgradera sina gamla Power Macintosh G4:or som varit riktiga trotjänare. Dagens sortiment är väldigt attraktivt. Vårt största problem är att få tag på produkter att sälja - vi säljer slut på i stort sett alla datormodeller och iPodmodeller i samma takt som vi får leveranser ifrån Apple". På frågan om försäljningsstatistiken egentligen mest visar vem som får tag på tillräckligt med varor svarar Johan: "Det är till viss del så att den som har mest i lager också säljer mest. Julförsäljningen kommer bli riktigt kul!".

En väldigt spännande utveckling som få hade kunnat förutspå för endast 18 månader sedan när den första Apple Concept Store butiken öppnade.

<a href=http://www.99mac.se/forum/showthread.php?p=234479>Se bilder ifrån premiären av Macoteket Store</a>

<a href=http://www.99mac.se/forum/showthread.php?p=265792>Bildreportage: Mac OS X 10.3 Pantherpremiär på Macoteket Store</a>

Gissa: Var öppnar nästa Macoteket Store? Kommer du på fredag? Är det rätt med Switchernight?

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.