Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tyska biltillverkare nära köp av Nokias kartor

De tyska biltillverkarna Audi, BMW och Daimler är nära ett köp av Nokias kartjänst Here.

Tidigare i år rapporterade 99mac att #Nokia vill sälja sin kartjänst #Here och bland annat taxitjänsten Uber har uppgetts varit intresserade. Nu rapporterar Wall Street Journal att en affär är nära förestående med de tyska biltillverkarna Audi, BMW och Daimler.

Biltillverkarna ska ha lagt ett bud på lite mer än 2,5 miljarder euro och affären är i princip klar. De sista underskrifterna som behövs kan avklaras redan under de kommande dagarna, enligt en källa till tidningen.

Om affären går i lås planerar biltillverkarna att bjuda in andra tillverkare att investera i Nokia Here. Planen är att det ska vara en öppen plattform som kan användas av flera.

Under 2014 genererade Nokia Here 970 miljoner euro i intäkter, omkring hälften kom från bilindustrin och resten från platsbaserade tjänster. Nokia har byggt upp Here från Navteq, en karttjänst de köpte år 2008 för 5,7 miljarder dollar.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.