Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Facebook öppnar upp för fler kön

I samband med årets Pride-festival i Stockholm inför Facebook fler könsidentiteter än man och kvinna för sina användare, i samarbete med RFSL.

Den här veckan inleds Stockholm Pride, en årlig festival som uppmärksammar HBTQ-personer (homo- och bisexuella, transpersoner och queera). Den välkända paraden sker på lördagen, och i den har också Apple deltagit två år i rad i San Francisco.

I samband med festivalen inför nu det sociala nätverket #Facebook möjligheten för sina användare att identifiera sig som andra kön än man eller kvinna. Användare kan nu välja det kön och det pronomen som passar de själva bäst.

Den nya funktionen har tagits fram i samarbete med RFSL - riksförbundet för sexuellt likaberättigande. Organisationen har tillsammans med sina medlemmar tagit fram en svensk lista över olika könsidentiteter eller sätt att beskriva sin könsidentitet. Den som ändå inte hittar ett alternativ som passar kan skapa sitt egna.

Den som vill uppdatera sitt kön gör detta från sin profilsida under "Kontaktuppgifter och allmän info". Facebook rekommenderar alla användare att också gå igenom sina säkerhetsinställningar för att kontrollera vad de delar, och till vem.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.