Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Guide

Så ser du din historik i Apple Music

Hörde du en bra låt på radiostationen Beats 1, men glömde favoritmarkera den och minns inte vad den heter? Du hittar den lätt genom att kolla historiken.

#Apple Music erbjuder gott om möjligheter att upptäcka ny musik du inte visste att du gillade. Däremot är det väldigt irriterande att höra en bra låt, och sedan inte veta vad den heter för att kunna lyssna på den igen. Tack och lov är detta enklare att åtgärda än på den analoga radions tid. Oavsett om du lyssnar på Beats 1, ditt egna bibliotek, en genererad radiostation eller en rekommenderad spellista är det lätt att gå in i efterhand och se vad som har spelats.

När det gäller spelningar från Beats 1 och andra radiostationer så synkroniseras dessa mellan enheter. Det betyder att om du lyssnar på Beats 1 på din Ipad, så kommer de låtarna också att synas i Itunes på Mac.

Musik som spelas upp från det lokala biblioteket eller egna spellistor (inklusive För Dig-spellistor) kommer däremot inte att synas på andra enheter, utan endast lokalt.

Itunes på Mac

Spelhistoriken ligger undanstoppad på samma ställe som "Härnäst", det vill säga till höger om hjärtat i Nu spelas-fältet. Om du ser historiken för din lokala musik eller för radiokanalerna beror på vad som spelas för tillfället.

  1. Öppna Itunes.

  2. Se till att fliken Musik är vald och klicka på Radio.

  3. Börja spela Beats 1 eller någon annan radiostation.

  4. Klicka på ikonen Nästa.

  5. Tryck på den lilla klockan för att välja historik och se tidigare spelade låtar.

Bredvid varje låt finns en knapp för att lägga till den i din musik. Finns låten inte tillgänglig i Apple Music, eller om du inte betalar för tjänsten, kommer istället en länk till Itunes Store att visas. Vänligt nog visas låtarna uppdelade efter vilken enhet den spelats på.

Att se historik över lokal musik fungerar likadant, men istället för Radio klickar du på Min Musik och börjar spela en låt från biblioteket eller en För Dig-spellista. Historiken visas under Nästa.

Iphone, Ipad och Ipod Touch

Lustigt nog, eller snarare irriterande nog, fungerar inte historiken i IOS på riktigt samma sätt. Radiolåtar som spelats från andra enheter visas även här, men av någon anledning verkar Musik-appen i IOS blanda låtar spelade från det lokala biblioteket med låtar från Beats 1 och andra radiostationer.

Oavsett om du spelar radio eller en spellista ska alltså all historik visas i samma lista, även här återfinns den under Nästa-knappen som syns när någonting spelas. Detta kan göra det hela lite rörigt, eftersom spelningar av lokal musik som jag skrev tidigare inte synkroniseras mellan enheter. Var alltså beredd på att den där bra låten du hörde på Beats 1 kan ligga gömd bland lite olika musik beroende på om du kikar på din Iphone eller Ipad.

För att göra saken värre verkar detta också vara ett område där Apple Music är väldigt buggigt. Jag har inte haft några problem med att samla ihop mina spelade radio-låtar på Mac, men i IOS kan det dröja länge innan nyss spelade låtar dyker upp.

Tipset för de som letar efter en särskilt bra låt från Apples radiokanaler är alltså att söka efter den i historiken i Itunes.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.