Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple skrotar planer på liten Iphone

Apple lägger ner planer på att tillverka en mindre telefonmodell kallad Iphone 6C med 4-tumsskärm, enligt en ny rapport.

Förra året ökade Apple skärmstorleken på sina nya Iphone-modeller med Iphone 6 och 6 Plus som har bildskärmar på 4,7 respektive 5,5 tum. Kvar med en mindre skärm blev Iphone 5S och 5C som instegsmodeller.

I år väntas Apple i likhet med tidigare mönster uppgradera sortimentet med så kallade S-modeller, med kraftigare prestanda men liknande design som Iphone 6 och 6 Plus. Den stora frågan är om det också kommer en ny variant med 4-tumsskärm, eventuellt en #Iphone 6C.

Vissa uppgifter från tidigare i år tyder på att Apple mycket riktigt planerade en Iphone 6C, och därtill lanserade de nyligen en ny version av Ipod Touch med A8-processor som också den har en bildskärm på 4 tum. En ny rapport från analytikern Timothy Arcuri hävdar dock att Apple verkar ha lagt ner planerna på en sådan telefon, rapporterar Business Insider.

Enligt Arcuri har han sett "bevis" på en mindre Iphone 6 i Apples leverantörskedja från januari till mars, men nu har alla spår av den försvunnit. Arcuris slutsats är att Apple bestämt sig för att pausa eller lägga ned utvecklingen av produkten.

Har haft fel tidigare

Timothy Arcuris tidigare förutsägelser har haft blandad framgång. Innan förra årets Iphone-lanseringar förutspådde han att Iphone 6 skulle ha en bildskärm på 4,8 tum, och även att processorn i Iphone 6 Plus skulle vara kraftigare än i den mindre modellen.

En möjlighet Arcuri lägger fram som förklaring till varför Apple skulle ha valt att skrota Iphone 6C är att en sådan produkt kunde drabba försäljningen av Iphone 6 negativt. Apple har dock tidigare inte visat någon oro för att kannibalisera sina egna produkter, och det är heller inte säkert att Iphone 6 och 6 Plus kommer att fortsätta säljas när de snabbare ersättarna lanseras. Om en Iphone 6C verkligen släpps kommer den troligtvis att fungera som instegsmodell, medan Iphone 6S och Iphone 6S Plus blir de nya flaggskeppsmodellerna.

En möjighet som heller inte kan avslås är att de påstådda "bevisen" på en Iphone 6C i själva verket var komponenter till den nya Ipod Touch, som har A8-processor och en liknande design som Iphone 6, fast i samma storlek som en Iphone 6C skulle vara.

Om Apple släpper en Iphone med 4-tumsskärm i höst är alltså fortfarande oklart, och om de inte gör det lär det heller inte avslöjas om det fanns långt gångna planer på en sådan.

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.